Ξεκινάει τις επισκέψεις της η κινητή μονάδα ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά από 0 έως 12 ετών στις απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Έδεσσας. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται από το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές χώρες, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος «Early Childhood Care» και περιλαμβάνει παιδιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις. Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή και αξιολόγηση των βασικών δεικτών υγείας, των συνηθειών διατροφής και άσκησης, την καρδιακή λειτουργία, την οπτική οξύτητα, τη στοματική υγιεινή και την κατάσταση εμβολιασμού του παιδικού πληθυσμού.

οδοντιατρος
Στο Δήμο Έδεσσας το πρόγραμμα ξεκινάει από τα χωριά Κερασιά, Καρυδιά, Περαία και Κάτω Γραμματικό όπου η κινητή μονάδα θα βρίσκεται έξω από τις σχολικές μονάδες ως εξής

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12
ΚΕΡΑΣΙΑ- ΚΑΡΥΔΙΑ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΤΡΙΤΗ 16/12
ΚΕΡΑΣΙΑ- ΚΑΡΥΔΙΑ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12
ΠΕΡΑΙΑ – ΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 18/12
ΠΕΡΑΙΑ – ΚΑΤΩ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

ΩΡΕΣ ΑΦΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

Κερασιά: 10.00 – Καρυδιά: 12.00  (15 και 16/12)
Περαία: 10.00 – Κάτω Γραμματικό: 12.00  (17 και 18/12

Κατά την πραγματοποίηση των ιατρικών εξετάσεων από τον παιδίατρο και τον οδοντίατρο κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των γονέων αλλά και η ύπαρξη του βιβλιαρίου υγείας των παιδιών.
Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και την επαναλειτουργία των σχολείων.