papandreou_symposio_symhs_aftodioikisi-620x320

Tο βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε μυστική σύσκεψη «παπανδρεϊκών» βουλευτών και στελεχών παρουσία και του Γιώργου Παπανδρέου όπου τέθηκε επί τάπητος το αν θα προχωρήσουν στην ίδρυση νέου κόμματος.

Η σύσκεψη έγινε στο Ιδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου και οι περισσότεροι όπως πληροφορείται το iefimerida τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος. «Ή ταν ή επί τας» ήταν η φράση συμμετέχοντα στην κρυφή σύσκεψη που απέδιδε το κλίμα. Η συζήτηση έγινε σε τεταμένο κλίμα καθώς αρκετοί, από την άλλη πλευρά, πιέζονται εξαιρετικά με μια τέτοια επιλογή που θα μπορούσε να τους στοιχίσει τις βουλευτικές τους έδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός, απέφυγε να καταστήσει σαφή την δική του βούληση, αρκούμενος να ακούει τις τοποθετήσεις των στελεχών. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο, καθώς δόθηκε χρόνος σε όλους να το σκεφθούν καλύτερα. Οι τελευταίες πληφορορίες αναφέρουν ότι η απόφαση είναι μάλλον ειλημμένη, ωστόσο, ενδεχομένως να υπάρξει στάση αναμονής για τις εξελίξεις στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν οι Θάνος Μωραΐτης, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Αφρροδίτη Παπαθανάση, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιώργος Ελενόπουλος, Γιώργος Πετρουλάκης κλπ.