O «Προσανατολισμός – Οrienteering» είναι ένα νέο άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα.
Όμως, σε πολλές χώρες της Ευρώπης διδάσκεται μέσω του σχολικού προγράμματος.

img1
Είναι προσιτό σ΄όλες τις ηλικίες. Κάθε αγωνιζόμενος καλείται, με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου χάρτη, να εντοπίσει συγκεκριμένα γεωγραφικά σημεία σε συγκεκριμένες περιοχές. Παρέχεται δε, στον καθένα, η δυνατότητα επιλογής της καταλληλότερης διαδρομής σύμφωνα με την εμπειρία, την ικανότητα και τις επιθυμίες του.
Τοπικοί και πανελλήνιοι αγώνες πραγματοποιούνται, εδώ και τρία χρόνια περίπου, στην Αλμωπία.
Ανάλογοι αγώνες, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού θα διεξαχθούν σε χαρτογραφημένες περιοχές της Σκύδρας, την Κυριακή 7/12/ 2014 κι ώρα 10:00 με αφετηρία τη ΜΕΒΓΑΛ και την Παρασκευή 19/12/2014 με αφετηρία το Λύκειο Σκύδρας
Συνδιοργανωτές είναι, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πέλλας κι ο Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού, με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας.
Ωστόσο, όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το άθλημα και τους αγώνες, μπορούν, μ΄ελεύθερη είσοδο, να προσέλθουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, κι ώρα 6μ.μ.(αρμόδιος για συνεννόηση: Δημήτρης Αλεξανδρίδης, τηλ/νο 2381351802).
Η ενημέρωση θα γίνει από τον καθηγητή του Γυμνασίου Προμάχων Αλμωπίας, Δημήτρη Καραδημητρίου.