Αντίθετα με πέρυσι οι πωλήσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των τοπικών καταστημάτων κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς το 29% των εμπόρων θεωρεί «καθόλου ικανοποιητικό» το επίπεδο των πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα – 63% – αναφέρει πως, οι πωλήσεις κινήθηκαν σε «όχι και τόσο ικανοποιητικά» επίπεδα, ενώ μόνο το 8% των ερωτηθέντων εκφράζει «ικανοποίηση», τη συγκεκριμένη προεορτική εβδομάδα.
Η προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε στα ίδια ή ακόμη και χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με την περυσινή ίδια περίοδο από πλευράς πωλήσεων των τοπικών εμπορικών καταστημάτων.
Συγκεκριμένα,
– το 44% των εμπόρων πραγματοποίησε αντίστοιχες πωλήσεις με τις περσινές, ενώ
– το 51% δηλώνει ότι φέτος οι πωλήσεις ήταν μειωμένες
και μόνο
– το 5% είχε αυξημένες πωλήσεις, κυρίως, σε καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και εποχιακών δώρων.

Τα είδη τροφίμων παρουσιάζουν μια σταθερότητα ενώ οι χώροι εστίασης έχουν μια μικρή ανοδική πορεία.
Ας δούμε τι μας απάντησαν καταστηματάρχες με είδη τροφίμων, ένδυσης & υπόδησης

Νίκος & Αθηνά Γιαννάκη
Νίκος & Αθηνά Γιαννάκη

Όταν ο καταναλωτής πληρώνεται η κίνηση της αγοράς κινείται ικανοποιητικά, αλλά αυτό συνήθως κρατάει μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του κάθε μήνα. Κακά τα ψέμματα, οι καιροί είναι δύσκολοι, η ανεργία μαστίζει την πόλη και πολύς κόσμος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Εμείς με τη σειρά μας κρατάμε την ποιότητα στα προϊόντα μας, βγάζουμε συνεχώς προσφορές και έτσι τα περισσότερα προϊόντα ο καταναλωτής τα βρίσκει σε πιο χαμηλές τιμές στο κατάστημά μας, παρά σε κάποιο Σούπερ μάρκετ. Η αγορά της πόλης και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου για πάρα πολλούς λόγους.
Ευελπιστούμε πως και αυτές τις γιορτές ο κόσμος θα στηρίξει την αγορά της πόλης που το έχει τόσο ανάγκη.

 

 

Μπουτκάρης Χρήστος
Μπουτκάρης Χρήστος

 

Εγώ θεωρώ ότι τα μηνύματα είναι θετικά από την αγορά της Έδεσσας, σταδιακά ο κόσμος αρχίζει να μπαίνει στο κλίμα των εορτών. Βέβαια τώρα είναι τα έξοδα για τον χειμώνα, είναι η θέρμανση και αυτό είναι πρόβλημα για την περιοχή μας αλλά αυτό που μένει για μένα και πιο σημαντικό είναι να λέμε δόξα σοι ο Θεός γιατί από τη μία θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ καλύτερα αλλά θα μπορούσαμε να είμαστε και πολύ χειρότερα.

 

 

 

Χατζηβασιλειάδου Σούλα
Χατζηβασιλειάδου Σούλα

 

Η αγορά της Έδεσσας δεν κινείται. Είναι η χειρότερη χρονιά τα τελευταία 32 χρόνια που έχουμε κατάστημα και αυτό γιατί δεν κυκλοφορεί κόσμος στους δρόμους όπως παλαιότερα. Δεν υπάρχει χρήμα να κυκλοφορεί ενώ αυτό που υπάρχει πηγαίνει προς τους φόρους και από τους καταναλωτές και από τους εμπόρους. Οπότε δεν γνωρίζουμε τι μέλλει γενέσθαι γι’ αυτές τις εορτές. Το όλο κλίμα δεν δείχνει καθόλου θετικό.

 

 

 

 

Γιαννούση Μαρία
Γιαννούση Μαρία

 

Τη βλέπω χειρότερη από πέρυσι τη χρονιά φέτος και νομίζω ότι είναι πιο δύσκολα βάσει όλων αυτών που συμβαίνουν, δηλαδή που πληρώνουμε έκτακτους φόρους, ΕΝΦΙΑ κτλ. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε ούτε ακόμη και εκείνες τις 2-3 ημέρες που είχαμε άλλωτε δουλειά. Αυτό φαινόταν από τον Σεπτέμβριο, όταν απασχολείσαι 30 χρόνια καταλαβαίνεις απόλυτα αν θα έχει δουλειά ή όχι και αυτό επειδή δεν έχει λεφτά ο κόσμος.

 

 

 

 

Τσιώτσια Πανδόρα
Τσιώτσια Πανδόρα

 

Η αγορά της Έδεσσας είναι υποτονική και ιδίως αυτόν τον χρόνο. Ο κόσμος κοιτάει δίχως να έχει να αγοράσει και δεν περιμένουμε πολλά πράγματα φέτος.