Τα λαϊκά παραμύθια, ως αναπόσπαστη έκφραση της παράδοσης και του πολιτισμού κάθε χώρας, είναι το αντικείμενο του πεδίου έρευνας και μελέτης των εταίρων του ευρωπαϊκού, διακρατικού προγράμματος COMENIUS με τίτλο: «Εγώ, ο εαυτός μου και το παραμύθι μου».

100_4675
Συμμετέχουν εκπαιδευτικοί και μαθητές δημοτικών σχολείων από την Τουρκία (συντονίστρια χώρα), Τσεχία, Ισπανία, Πολωνία, Αγγλία, Β. Ιρλανδία και την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί το Δημοτικό Σχολείο Καλής.
Στο πλαίσιο της παραμονής τους στο νομό μας, οι εταίροι του προγράμματος, συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του Δ.Σ. Καλής Φώτη Βασιλείου και την Εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας και Συντονίστρια Κυριακή Αποστολίδου επισκέφτηκαν, την Πέμπτη 11/12/14, το Δημαρχείο Σκύδρας.
Τους υποδέχθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λαουντός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρος Αντωνιάδης και τα στελέχη Ιγνάτης Καραπαναγιώτης, Δημήτρης Αλεξανδρίδης.
Έγινε σύντομη παρουσίαση του τρόπου διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Σκύδρας, αλλά και των ιστορικών και κοινωνικοοικονομικων του στοιχείων. Ακολούθησε διάλογος.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προσφορά στους φιλοξενούμενους παραδοσιακών εδεσμάτων και συμβολικών αναμνηστικών.