Το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην Πιερία εγκαινίασαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσία του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου.

141202_Egkainia_Eniaiou_Lykeiou_Kontariotissas_photo_1
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Απόστολος Τζόβας, Στέφανος Μπιτόπουλος, Δημήτρης Τσιμήτρης και Αριστείδης Αγγέλου, ο τέως νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου, οι διευθυντές της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας, υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου, εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και εκπρόσωποι αστυνομικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής.
«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρίσκομαι σήμερα, εδώ, στο Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας, όπου ολοκληρώσαμε την κατασκευή και παραδώσαμε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου ένα ακόμη σύγχρονο σχολείο, που διασφαλίζει τις κατάλληλες συνθήκες για τους μαθητές και τους καθηγητές. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, που κατασκευάστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και χωρίς καμιά υπέρβαση στον αρχικό προϋπολογισμό.

141202_Egkainia_Eniaiou_Lykeiou_Kontariotissas_photo_2
Κάθε σχολική μονάδα που ανοίγει, αποτελεί για μας ένα θετικό βήμα για το μέλλον των παιδιών μας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε θέσει την εκπαίδευση στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, γι’ αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, ώστε να βελτιώνουμε την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να εκσυγχρονίζουμε τα σχολικά κτίρια. Αξιοποιούμε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους και αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν ίσες ευκαιρίες για σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στο να ξεκινήσει και να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αρμόδια στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου, τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Πιερίας, τα στελέχη και το προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών της Π.Κ.Μ., τον ανάδοχο του έργου, καθώς και το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Κώστα Δημόπουλο, που συνεργάστηκαν για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.
Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ. Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τις εκπαιδευτικές υποδομές στην Πιερία. «Εγκαινιάσαμε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας ένα ακόμη σημαντικό έργο σχολικής στέγης, το Ενιαίο Λύκειο Κονταριώτισσας στο Δήμο Δίου-Ολύμπου, που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της Πιερίας, ώστε να εξασφαλίσουμε σύγχρονα σχολεία και ποιοτική εκπαίδευση για τα παιδιά μας», τόνισε η κ. Μαυρίδου.
Το νέο κτίριο του Ενιαίου Λυκείου Κονταριώτισσας κατασκευάστηκε με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και περιλαμβάνει: 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 αίθουσες ξένων γλωσσών και 2 πληροφορικής, 1 αίθουσα φυσικών επιστημών, 1 αίθουσα αισθητικής αγωγής, βιβλιοθήκη, καθώς και πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Σε ό,τι αφορά το διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του σχολικού συγκροτήματος, εμβαδού 7.700 τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνονται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, στέγαστρο μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, υπαίθριο στέγαστρο γυμναστικής εμβαδού 200 τετραγωνικών μέτρων, γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και γήπεδο βόλεϊ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Π.Ε. Πιερίας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε στη συνέχεια τα νέα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στο κτίριο του Διοικητηρίου στην Κατερίνη, προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκαινίων.