Μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Τουρκίας, την έκθεση τουρισμού “Travel Turkey Izmir Tourism Fair and Conference” (3-8/12/2014), επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συντονισμένης τουριστικής προβολής της Π.Κ.Μ. στις αγορές του εξωτερικού, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού από την Κεντρική Μακεδονία.

141209_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_stin_ekthesi_tourismou_Smyrnis
«Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας και την ανάδειξή της σε διεθνή τουριστικό προορισμό, συμμετέχοντας στοχευμένα σε μεγάλες τουριστικές διοργανώσεις. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη διεθνή τουριστική έκθεση της Σμύρνης “Travel Turkey Izmir Tourism Fair and Conference” είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με το Δήμαρχο Σμύρνης Aziz Kocaoglou και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης Ekrem Demirtas, οι οποίοι μου επιβεβαίωσαν το αυξημένο ενδιαφέρον της τουρκικής πλευράς για το τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας.

141209_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_me_proedro_epimelitiriou_Smyrnis_E_Demirtas
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτει ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στον τομέα του τουρισμού, γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή τουριστική επιλογή και για τους Τούρκους επισκέπτες. Στην Περιφέρειά μας επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη θετική αυτή εικόνα με όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να ενισχύσουμε το ρεύμα Τούρκων τουριστών και επιχειρηματιών προς την Κεντρική Μακεδονία.

141209_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_sti_Smyrni
Κατά τις συναντήσεις μου με τους Τούρκους αξιωματούχους συζητήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης του συγκοινωνιακού και μεταφορικού δικτύου μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σμύρνης, με έμφαση στην απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, που έχει ήδη δρομολογηθεί. Έλαβα τη διαβεβαίωση τόσο από τους ίδιους όσο και από το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών ότι οι διαδικασίες για την επικείμενη σύνδεση έχουν επιταχυνθεί και βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία. Η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες είναι μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία θα βελτιώσει καθοριστικά τις τουριστικές, επιχειρηματικές και εμπορικές συναλλαγές των δύο πλευρών», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Travel Turkey Izmir Tourism Fair and Conference”, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Θωμόπουλο και από επαγγελματίες του τουρισμού από τις επτά περιφερειακές ενότητες της Π.Κ.Μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης “Travel Turkey Izmir Tourism Fair and Conference” συμμετείχαν φέτος περισσότεροι από 850 εκθέτες, ενώ οι επισκέπτες της διοργάνωσης ξεπέρασαν τους 27.000 επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού από 34 χώρες.