Την 3η Ημερίδα – Workshop με θέμα: «Εναλλακτικές Μορφές Διαχείρισης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Απορριμμάτων. Αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ENERGY WASTE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307), διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Αίθουσα: «ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙI»), από τις 10:00 π.μ. έως τις 4:00 μ.μ..

room_i_iiiii_big
Βασικό θέμα της 3ης και τελευταίας ημερίδας στο πλαίσιο του έργου ENERGY WASTE αποτελεί η παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων από φορείς και διακεκριμένους επιστήμονες, αλλά και από εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Επίσης, στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου ENERGY WASTE από τους εταίρους του έργου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επικεφαλής εταίρος του έργου είναι η εταιρεία WATT Α.Ε. (πρώην ΕΠΑΝΑ A.E.) ενώ οι λοιποί εταίροι του έργου είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πηγών (Ε.Κ.Ε.Τ.Α. / Ι.Δ.Ε.Π.), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (E.E.F.). Η συνολική διάρκεια του έργου είναι 4 έτη, από την 01/01/2011 έως την 31/12/2014 , ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός, για όλους τους εταίρους, ανέρχεται στο ποσό των 1.923.079,00 €.
Στην 3η ημερίδα του έργου ENERGY WASTE χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου.
Στο πλαίσιο της ημερίδας θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους οι εξής (με σειρά παρουσίασης) : ο Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (WTERT) Δρ. Ε. Καλογήρου, ο Διευθυντής της Μονάδας Ενεργειακής Αξιοποίησης της Βιέννης G. Freitag, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας Μ. Γεράνης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προμηθειών – Υπηρεσιών – Προγραμμάτων ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Π. Καφάσης και ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής Ν. Μουσιόπουλος.
Παράλληλα, σε ειδική ενότητα της ημερίδας, οι εκπρόσωποι των εταίρων του έργου Ε.Κ.Ε.Τ.Α. και WATT θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του έργου, ενώ μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος και συζήτηση.
Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εθνικοί και περιφερειακοί φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, της ανακύκλωσης και αξιοποίησης αυτών.
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ΕNERGY WASTE, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.energywaste.gr καθώς και να επικοινωνούν στα εξής: Tηλ: +30 210 6565 170, Φαξ: +30 210 6565 171, E-mail: [email protected].