Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Κατασκευαστικού Τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να μη διακοπούν οι εργασίες ούτε μια μέρα και να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνει το έργο στον αέρα.

141218_Synantisi_Perifereiarchi_Ap_Tzitzikosta_me_Swmateio_Ergazomenon_Kataskey_Tomea_Metro_Thessnikis
«Ζήτησα ήδη από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας να μη γίνουν αποδεκτές οποιεσδήποτε ομαδικές απολύσεις. Ως Περιφερειάρχης δεν πρόκειται να υπογράψω κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, θα ασκήσω πίεση σε κάθε κατεύθυνση για να αποκλειστεί κάθε ανάλογο ενδεχόμενο. Στόχος μας είναι να ξεμπλοκάρει επιτέλους το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης και να προχωρήσει.
Όπως έχω δεσμευτεί, συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην παραταθεί η ταλαιπωρία της πόλης και των πολιτών και να μη χάσει κανένας εργαζόμενος στο Μετρό τη δουλειά του», υπογράμμισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας έθεσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων τις πέντε δεσμεύσεις που απέσπασε σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης στην πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «μετά και τη χθεσινή εξέλιξη, αναμένουμε πλέον άμεσα την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις της Αττικό Μετρό Α.Ε. στην πρόσφατη συνάντησή μας στο Υπουργείο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σταθερή στη θέση της ότι δεν θα δεχθεί άλλες καθυστερήσεις στο έργο ούτε σε επιμέρους τμήματα αυτού. Κανείς δεν νομιμοποιείται να μπλοκάρει τη διαδικασία. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Η πόλη πρέπει να ανασάνει και να συνεχιστεί το Μετρό».