Με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του Κέντρου UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια κα Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και συζήτησαν το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Έδεσσας με την UNESCO για την υλοποίηση του προγράμματος Παροχής Εναλλακτικών Προσχολικών Υπηρεσιών.

Πρόεδρος UNESCO
Η κα Πρόεδρος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για το πρόγραμμα επισκέψεων Κινητής Μονάδας Ιατρικών Εξετάσεων για όλα τα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών. Η Κινητή Μονάδα θα επισκεφθεί και χωριά του Δήμου μας προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων σε όλα τα παιδιά. Το ιατρικό κλιμάκιο των Κινητών Μονάδων θα αποτελείται από παιδίατρο και οδοντίατρο, οι οποίοι θα εξετάζουν τη γενική εικόνα της υγείας των παιδιών, την οπτική τους οξύτητα και την κατάσταση της στοματικής τους υγιεινής.
«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσπάθεια προληπτικής ιατρικής και για το λόγο αυτό θέλω να συγχαρώ το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και την κα Πρόεδρο προσωπικά, για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Από την πλευρά μας θα είμαστε στο πλευρό του Κέντρου για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για παιδιά των οικισμών μας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα» δήλωσε ο κ. Γιάννου μετά τη συνάντηση.