Η «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» και το Skywalker.gr διοργανώνουν το Thessaloniki Job Festival στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

7450e3967dae2e064e122ef95df796a4_L
Θα διερευνηθούν τάσεις και δυνατότητες του ενεργού οικονομικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων, για Προσωπική Ανάπτυξη, Εργασία, Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Επιχειρηματικότητα, Αυτοαπασχόληση και Κοινωνική Δράση.
Επίσης, θα παρουσιαστούν πρακτικά θέματα όπως η σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού, η σημασία των social media στην αναζήτηση εργασίας, η επιτυχημένη συνέντευξη, που μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στην προσπάθεια κάθε νέου για αναζήτηση εργασίας και επαγγελματική ανάπτυξη.
Η διημερίδα θα περιλαμβάνει: πάνελ, workshop, παρουσιάσεις, infopoints φορέων της κοινωνικοοικονομικής ζωής, σημεία ζύμωσης και προβληματισμού για το παρόν και το μέλλον της εργασίας, της εκπαίδευσης και της επιχειρηματικότητας, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται:
• Infopoints: Παρουσιάζονται θεσμικοί και μη φορείς της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού, της κοινωνικής δράσης, της εργασίας και της δια βίου μάθησης.
• Λόγος & Αντίλογος: Πάνελ, παρουσιάσεις & debate από τον ευρύτερο χώρο της εργασίας, της εκπαίδευσης, της δια βίου μάθησης και της επαγγελματικής ανάπτυξης.
• Εργαστήρια: Ωριαία επαναλαμβανόμενα εργαστήρια αναζήτησης εργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης. Προεγγραφή: http://bit.ly/11BFbAr

• NetSpot: Παρουσιάσεις Επιχειρήσεων, Φορέων & Επαγγελμάτων.
• Δρώμενα: Μουσικές & Θεατρικές ομάδες κατά τη διάρκεια και στη λήξη της διημερίδας.
• Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας: Διήμερο εισαγωγικό σεμινάριο για την επιχειρηματικότητα με παράλληλα infopoints επιχειρήσεων & φορέων. Θα διεξαχθεί στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου 1A, πλησίον Δημαρχείου). Προεγγραφή: http://bit.ly/1ziGDCb

Οι ώρες λειτουργίας της διημερίδας είναι από 10:00 έως 22:00. Η συμμετοχή για όλους τους εμπλεκόμενους είναι χωρίς χρέωση και η είσοδος των επισκεπτών σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.
Τα καλλιτεχνικά δρώμενα καλύπτουν:
Το θέατρο ΠΑΡΑΘΛΑΣΗ με παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των δύο ημερών στο Δημαρχείο.
Η θεατρική ομάδα TING το Σάββατο 6/12 στις 20.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου.
Η θεατρική ομάδα RU το Σάββατο 6/12 στις 17.30 στα Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας στην Περιφερειακή Εφορεία των Προσκόπων (Βασ.Γεωργίου 1Α, πλησίον Δημαρχείου).
Το μουσικό συγκρότημα CHROMA την Κυριακή 7/12 στις 20.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου.
Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Θεσσαλονίκης που εισάγει δημιουργικά την παιδική αθωότητα στη διημερίδα.
Για περισσότερες πληροφορίες και το συνολικό πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.jobfestival.gr και www.thessaloniki2014.gr