«Δυνατό το ΚΚΕ, και μέσα στο λαϊκό κίνημα, και μέσα στο κοινοβούλιο».
Την επόμενη μέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ !
Δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση, συμμαχία και πάλη για την ανατροπή !

edessa

Η νέα χρονιά μπορεί να είναι πραγματικά διαφορετική για το λαό, αν απέναντι στους εκβιασμούς, την κινδυνολογία και τις αυταπάτες κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιτάξει τα δικά του όπλα.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στα χέρια του λαού, και αυτό το όπλο μπορεί ο λαός να το δυναμώσει παντού, και στις εκλογές της 25ης Γενάρη του 2015. Την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ παντού, αφού αποτελεί τον πραγματικό γνήσιο αντίπαλο στα μονοπώλια, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας. Αποτελεί εγγύηση για να μην εξαπατήσουν πάλι το λαό. Θα σταθεί απέναντι σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις, που δεν εγγυώνται την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών για το εισόδημα και τη ζωή του λαού.
Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση, κίνημα μαζικό, οργανωμένο και αποφασισμένο για το ψωμί και το δίκιο του λαού.
Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ !
Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.
Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους δε πρόκειται να καταργήσουν.
Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.
Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για τη διαχείριση των ελλειμμάτων και των χρεών, που δημιουργούνται από τους καπιταλιστές και αποπληρώνονται με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος, τη δύναμη του ισχυρότερου, σε βάρος πάντα των λαϊκών συμφερόντων.
Πάνω από όλα, θα είναι εδώ το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, εγχώρια και ξένα, που έχουν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, την πραγματική εξουσία και θα απαιτούν και στη φάση της όποιας ανάκαμψης ακόμη περισσότερα προνόμια, σε βάρος πάντα του λαού. Προκειμένου να επενδύσουν, απαιτούν ακόμη πιο φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη. Η ανεργία θα είναι εδώ ακόμη κι αν γίνουν κάποιες επενδύσεις.
Θα είναι εδώ η εξουσία του κεφαλαίου, το κράτος που υπηρετεί σταθερά τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος του λαού και οριοθετεί το ρόλο κάθε κυβέρνησης.
Γι’ αυτό και την επόμενη μέρα, ο εργαζόμενος λαός χρειάζεται ένα δυνατό ΚΚΕ στη Βουλή, παντού, δύναμη εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.
Είναι η σίγουρη εγγύηση στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια, για να έχει η εργατική τάξη, ο λαός πού να ακουμπήσει.
Αναλύοντας τις παραπάνω θέσεις του Κόμματος οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Πέλλα με το πιο πάνω κεντρικό σύνθημα οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ έχουν ξεκινήσει την προεκλογική τους δραστηριότητα με συσκέψεις-συζητήσεις , περιοδείες , ομιλίες & ζωντανό διάλογο σε χώρους δουλειάς – χωριά και συνοικίες των πόλεων της Π.Ε. Πέλλας .

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Ουγγρίνος Αλέκος και Δρόσογλου Σταύρος βρέθηκαν τις προηγού-μενες μέρες & μίλησαν με τους κατοίκους στην περιοχής της Αλμωπίας. Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν για τις προτάσεις του ΚΚΕ για το χώρο της Υγείας και γενικότερα με τους εργαζόμενους στο Κ.Υ.Αριδαίας και στο Σταθμό Πυροσβεστικής της πόλης.
Επίσης στα χωριά της περιοχής : Φούστανη, Φιλώτεια και Δωροθέα.

– Ο υποψήφιος βουλευτής Φουνταλής Μιχάλης μίλησε σε συσκέψεις σε Έδεσσα, Άρνισσα και Ριζάρι.

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Ουγγρίνος Αλέκος, Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα και Παπαδοπούλου Ολυμπία περιόδευσαν σε Γιαννιτσά και Μελίσσι και στα Εμπορικά Καταστήματα των Γιαννιτσών.

– Οι υποψήφιοι βουλευτές Κανάκης Μάνος και Ουγγρίνος Αλέκος θα μιλήσουν σε προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε Μαυροβούνι, Λιποχώρι, Αρσένι και Ριζό.

Το ΚΚΕ προγραμματίζει, εκτός από τις περιοδείες των υποψήφιων βουλευτών που συνεχίζονται σε όλο το Νομό, δύο κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις :

Στα Γιαννιτσά το Σάββατο 17 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητές τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο – ευρωβουλευτή του Κόμματος και τον υποψ.βουλευτή στο Νομό Ουγγρίνο Αλέκο.

Στην Έδεσσα την Κυριακή 18 Γενάρη στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας ( Βαρόσι ) με ομιλητή τον υποψήφιο βουλευτή Πέλλας Ουγγρίνο Αλέκο.