«Τις τελευταίες μέρες οι αγροτο-κτηνοτρόφοι της Πέλλας διαβάζουν και ακούνε, από όσους προεκλογικά αναφέρονται σ’αυτούς – και από τη μεριά των υποψηφίων της συγκυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης – διάφορα ουσιαστικά άσχετα με τα όσα βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

ΠΕΛΛΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤ.ΕΠΙΤΡ.ΑΓΡΟΤΩΝ στη ΔΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ
Οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν» και οι ίδιοι νοιώθουν ανήμποροι να ανταπεξέλθουν σ’αυτές, μιας και δεν έχουν το εισόδημα, που περίμεναν από τις παραγωγές τους.
Παραμένουν για μήνες απλήρωτοι από τους εμπόρους & μεταποιητές για βασικές παραγωγές τους ( Ροδάκινα και λοιπά φρούτα, Γάλα, κλπ.).
Πολλές παραγωγές δεν μπόρεσαν καν να τις συγκομίσουν εξαιτίας των καιρικών συνθηκών τις συνεχείς βροχοπτώσεις, χωρίς να ελπίζουν σε αποζημίωσή τους ( Τεύτλα, Βαμβάκια, Καλαμπόκια). Το ίδιο με τα χαλάζια στις υπόλοιπες καλλιέργειες και τα Ροδάκινα-Κεράσια, κλπ.
Η οργή και η αγανάκτηση είναι το δικαιολογημένο συναίσθημα που τους πλημμυρίζει, γιατί επιπλέον :
Πάνω από τους μισούς δεν έχουν πάρει ακόμη τον ΦΠΑ για το 2013, που θα έπρεπε να δοθεί από την άνοιξη 2014 και ήδη φτάσαμε στο 2015…
Πολλοί έχουν σημαντικές εκκρεμότητες πληρωμών για τα προγράμματα της νιτρορύπανσης και της βιολογικής καλλιέργειας.
Οι κτηνοτρόφοι παίρνουν αισθητά μειωμένες εξισωτικές αποζημιώσεις, ενώ σε κάποιους δεν έχουν δοθεί καθόλου ή έχουν δοθεί ψίχουλα. Ας όψονται οι αποχαρακτηρισμοί των βοσκοτόπων …
Δεν έχει αποδοθεί σε αγρότες και κτηνοτρόφους η επιστροφή του φόρου πετρελαίου.
Την ίδια στιγμή, τα καλλιεργητικά έξοδα “τρέχουν” και αυξάνονται, το κόστος ζωής ακριβαίνει και οι αγρότες δεν μπορούν πια να ταΐσουν τις οικογένειές τους, να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους.

Και το αύριο με τη νέα ΚΑΠ 2015-2020 , με όποια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την εφαρμόσει, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι:
Θα βιώσουν τη νέα ΚΑΠ που μειώνει τις ενισχύσεις τουλάχιστον κατά 45%.
Θα πληρώνουν βαρύτατο φόρο με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ.
Τα χρέη θα αυξάνονται και θα τους σφίγγουν, σαν θηλιά, το λαιμό.
Οι συντάξεις θα παραμείνουν εξευτελιστικές.
Οι έμποροι θα εξακολουθούν να παίρνουν πάμφθηνα τη σοδειά τους και να τους αφήνουν απλήρωτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι μεγάλοι αγώνες που αναπτύχθηκαν – και στην Πέλλα – τον προηγούμενο χειμώνα δείχνουν το δρόμο. Καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ότι μόνο με τη δική τους πάλη έχουν αποτελέσματα και κατακτήσεις.
Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές. Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη του λαού, ώστε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, τον αφανισμό και το ξεκλήρισμα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, να βάλουμε φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την νέα ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουμε να πάρουμε ανάσες, ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε.
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει δυνατό κίνημα και αυτό μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην πάλη και τις διεκδικήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων».