edessaiko_theatroΒασιλόπιτα Εδεσσαϊκού Θεάτρου

Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα κόψει την βασιλόπιτα με τη ευκαιρία του νέου έτους στο Δημοτικό Κέντρο Καταρρακτών την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 6:00 το απόγευμα. Καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους τους για να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, δημιουργικά το 2015.
[divider]
Θεατρική Παράσταση – Μουσικό Κωμικό Ρεμπετόδραμα

«Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται»

Πρεμιέρα : Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου

Σε λίγες μέρες το «Εδεσσαϊκό Θέατρο» θα  ζωντανέψει στο σανίδι, την  εποχή του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Εκείνη η γοητευτική εποχή, που χωρίς περιττά φτιασίδια, γέννησε γνήσια λαϊκά τραγούδια που μιλούσαν για τον έρωτα, τη φτώχεια, τον καημό και την απελπισία.
Πρόκειται για ένα μουσικό κωμικό ρεμπετόδραμα. Η ιστορία εκτυλίσσεται   σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά το 1935.
Βασικοί πρωταγωνιστές η Βασούλα και ο Στελλάκης. Αυτή μια μικρή προσφυγοπούλα, κεντήστρα σε καπελάδικο. Εκείνος ένας φτωχός, αυτοδίδακτος ρεμπετομπουζουκτσής. Ο έρωτας τους ενώνει, αλλά οι πολιτικές καταστάσεις και ο πόλεμος του ‘40 τους χωρίζουν. Αναγκαστικά οι ζωές τους παίρνουν διαφορετικό δρόμο. Ο Στελλάκης στην εξορία και στον πόλεμο και η Βασούλα χάρη  στη γλυκιά φωνή της γίνεται τραγουδίστρια στο ταβερνίον του κυρ Θωμά το «Μερακλίδικον».Βαθιά μέσα τους όμως σιγοκαίει πάντα ο έρωτας. Η επιθυμία να σμίξουν οι ψυχές τους. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα μπορέσουν να ζήσουν κάποτε τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται;
Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του «Εδεσσαϊκού θεάτρου» θα ενσαρκώσουν με κωμικό τρόπο τους  ήρωες της ιστορίας και η ζωντανή ορχήστρα επι σκηνής θα  ερμηνεύσει παλιά ρεμπέτικα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της Νομαρχίας (Περιφερειακή  Ενότητα Πέλλας) από Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου εως και Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ωρα 21:00