sam

«Δεν φεύγω», δηλώνει σε στενούς του συνεργάτες.

Βαρύ είναι το κλίμα στη λεωφόρο Συγγρού μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κλεισμένος στο γραφείο του και συνομιλεί μόνο με στενούς του συνεργάτες με τους οποίους καθορίζουν τη διαχείριση της μεγάλης ήττας.

Κορυφαία στελέχη του κόμματος επιρρίπτουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την ήττα στον κ. Σαμαρά ο οποίος διαχειρίστηκε και σχεδόν επέβαλε την προεκλογική εκστρατεία. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν έγινε ούτε μία σύσκεψη της εκλογικής επιτροπής της ΝΔ.

Όλοι θεωρούν αυτονόητο ότι ο συντριβείς απελθών πρωθυπουργός απόψε θα παραιτηθεί απ’ την ηγεσία του κόμματος, εφόσον διαθέτει στοιχειώδη πολιτική ευθιξία.

Δεν είναι λίγοι, ωστόσο, εκείνοι όσοι εκτιμούν, ότι ο Σαμαράς θα επιχειρήσει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του, αφού δεν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα και ήθος να λειτουργήσει όπως λειτούργησε ο Κ. Καραμανλής το 2009.

«Δεν φεύγω», δηλώνει με αλαζονικό ύφος σε στενούς του συνεργάτες οι οποίοι του επισημαίνουν ότι μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα είναι δύσκολο να κρατηθεί στον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Ο ίδιος όμως επιμένει και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τόσο εύκολα.

Οι φωνές στη Νέα Δημοκρατία εντούτοις πληθαίνουν και ζητούν από τον Α. Σαμαρά να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία για την επόμενη μέρα στο κόμμα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβάλουν ως λύση ένα συνέδριο το οποίο θα συζητήσει τα αίτια της συντριβής στις εκλογές αλλά επίσης θα τεθεί και θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

Είναι προφανές πως ο κ. Σαμαράς είναι σε πλήρη πανικό και για μια ακόμη φορά προτάσσει το τεράστιο «ΕΓΩ» του πάνω από το καλό της παράταξης.

Πηγη: www.newsbomb.gr