Εγκρίθηκαν τετρακόσιοι περίπου νέοι δικαιούχοι του πιλοτικού προγράμματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που εφαρμόζεται στο Δήμο Έδεσσας και δώδεκα ακόμη δήμους της χώρας.
Έτσι, μαζί με τους δικαιούχους που είχαν ανακοινωθεί αρχικά, υπάρχουν πεντακόσιες περίπου οικογένειες του Δήμου Έδεσσας που λαμβάνουν το χρηματικό ποσό και τις υπόλοιπες ευεργετικές δράσεις του προγράμματος. Συνολικά πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό που αφενός θα διευκολύνει τους δικαιούχους και αφετέρου θα διοχετευτεί στην τοπική αγορά που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

d7e068ffddf814f9a3fa6ad38f61b957_L
Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή:
«Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα που με ευαισθησία και διορατικότητα σχεδίασε και εφαρμόζει η Κυβέρνηση. Αν και κάποιοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν τη σημασία του προγράμματος από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό για τους πολίτες που ζουν σε συνθήκες φτώχιας και χρειάζονται τόσο τα χρήματα όσο και τις βοηθητικές δράσεις του προγράμματος.
Η επιλογή του Δήμου Έδεσσας, ως πιλοτικού Δήμου εφαρμογής του προγράμματος, ήταν μία σημαντική επιτυχία με άμεσο αντίκρισμα στους δικαιούχους πολίτες. Αυτή η επιτυχία δείχνει πως όταν συνεργαζόμαστε μπορούν να βρεθούν λύσεις για την τοπική κοινωνίας».