Τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη και μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

150115 O Perifereiarxis Ap Tzitzikostas me evrovouleuti Zagoraki
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, στο επίκεντρο της συζήτησης κυριάρχησαν θέματα πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε επίσης τον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Θοδωρή Ζαγοράκη για τη στρατηγική και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες της Π.Κ.Μ. για το ΣΕΣ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ, που θα δώσει έμφαση στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αποφασισμένη να δώσει απαντήσεις στις νέες προκλήσεις που δημιούργησε η κρίση στην καθημερινότητα των πολιτών. Κυρίαρχος στόχος μας είναι, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, το ΣΕΣ 2014-2020, η αναχαίτιση της ανεργίας, η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας, αλλά και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα και να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη και πρωτίστως, ανθρώπινη Περιφέρεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον κ. Ζαγοράκη για το ενεργό ενδιαφέρον του για τα προβλήματα που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία, με αφορμή την πρόσφατη κατεπείγουσα ερώτηση του δεύτερου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παροχή ευρωπαϊκής στήριξης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, τονίζοντας ότι «προσβλέπουμε σε ενίσχυση της συνεργασίας μας με τους Έλληνες ευρωβουλευτές για την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της περιοχής μας. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης από το ξεκίνημα της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο αποδεικνύει στην πράξη το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της Π.Κ.Μ.».
Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Θοδωρής Ζαγοράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την ενημέρωση, τον συνεχάρη για την πανελλαδική πρωτιά της Π.Κ.Μ. στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και δεσμεύτηκε να συνεχίσει μέσα από το θεσμικό του ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο την προσπάθεια για την ανάδειξη των προβλημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και να συμβάλει στην επίλυσή τους.