Πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με την παρουσία τοπικών αρχών, υπηρεσιακών στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ TAP

Στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Πέλλας, σήμερα, 12/1, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τον αγωγό TAP και τη δημοσιοποίηση πολιτικής και αξιών αποκατάστασης των εκτάσεων για τη διέλευση του αγωγού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας και Προγραμματικού Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, τα στελέχη της εταιρείας τεχνικών μελετών κ.κ. Σπύρος Κουκίδης, Κωνσταντίνος Τζανάς, Ιωάννης Γούσιος και η κα. Ελένη Γιαγτζόγλου, η κα. Κατερίνα Τζωάννου, υπεύθυνη έργου κατασκευής του αγωγού, η κα. Παρασκευή Παπαϊωάννου από το αυτοτελές γραφείο της Κτηματικής Υπηρεσίας της Πέλλας, ο κ. Χρήστος Οικονόμου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, ο κ. Ζαχαρίας Παπαδόπουλος από τη Διεύθυνση Δασών και οι συνεργάτες του κ. Αντιπεριφερειάρχη κ.κ. Στέφανος Αργυράκης και Ιάκωβος Τσελίδης.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης έγινε αναλυτική παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων για τα αγροτεμάχια και τις εκτάσεις από όπου θα περάσει ο αγωγός TAP. Οι εκπρόσωποι της τεχνικής εταιρείας και οι υπεύθυνοι του έργου τόνισαν ότι κύριος στόχος είναι η αποζημίωση και αποκατάσταση των ιδιοκτησιών των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας ώστε να είναι ικανοποιημένοι από αυτές, με βάση τα στοιχεία για την αξία γης και το ετήσιο γεωργικό εισόδημα που έχουν καταγραφεί από μελέτες το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά τους οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη που θα προκύψουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει πρέπει να ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των αγροτών και στην μορφολογία των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Π.Ε. Πέλλας ώστε να μην αδικηθεί κάποιος ιδιοκτήτης ή χρήστης.

Με παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεοδωρίδης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει έγκαιρος προγραμματισμός διαβούλευσης, συζητήσεων και συνεννόησης με τους ενδιαφερόμενους πολίτες για να επιτευχθεί τελική συμφωνία. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Π.Ε. Πέλλας στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τις επενδύσεις που είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας.