Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα νέα προγράμματα που θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους ενήλικες (18 ετών και άνω) κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2015, από το ΚΔΒΜ του Δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

dia biou mathisi
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Σε όσους ολοκληρώνουν επιτυχώς ένα πρόγραμμα, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης απ’ το Δήμο και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Α. Εθνικής Εμβέλειας

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΩΡΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Υπολογίζοντας τις δαπάνες του νοικοκυριού
25
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οικολογικές λύσεις για το σπίτι
25
Αστικοί λαχανόκηποι
25
Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής
25
Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες
25
Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων
ΤΕΤΑΡΤΗ 4.30-6.30
25
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
15
ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις (ΙΙ)
50
Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή
25
Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)
25
Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία
25
ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα
25
Βελτιώνω την ορθογραφία μου
25
Βασικά Γαλλικά Α1
50
Βασικά Ιταλικά Α2
50
Ισπανικά για τον τουρισμό Α1-Α2 (ΔΕΥΤΕΡΑ ή ΤΕΤΑΡΤΗ, 4.30-6.30)
50
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Διαχείριση εργασιακού άγχους/ Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
25
Διαχείριση χρόνου
25
Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων
25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ

Εργαστήρι μουσικής
50
Λαογραφία: Παραδοσιακός Πολιτισμός
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 4.30-6.30
25
Τοπική Ιστορία
25
Ιστορία της Τέχνης
25
Β. Τοπικής Εμβέλειας

Άθληση στην Τρίτη Ηλικία
25
Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης
ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ 4.30-6.30
Η γραφή Braille (Μπράιγ) χρησιμοποιείται από άτομα με τύφλωση.
Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα διαφορετικό σύστημα γραφής και ανάγνωσης με τη χρήση δωρεάν λογισμικού που προσομοιώνει τις γραφομηχανές Μπράιγ, ενώ στο τέλος των μαθημάτων θα μπορούν να γράφουν και να διαβάζουν κείμενα με τη γραφή Μπράιγ.
50
Εργαστήρι υφαντικής ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ απόγευμα
50
Αρχιτεκτονική κήπων
25
Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί ΤΡΙΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4.30-6.30
50
Εργαστήρι χειροτεχνίας Μόνο ΤΡΙΤΕΣ απόγευμα (δίωρα ή και τρίωρα)
Εκμάθηση διαφόρων τεχνικών χειροτεχνικής έκφρασης (μικρά γλυπτά από papier-mache, μάσκες, κούκλες, παιδικά παιχνίδια, διακοσμητικά αντικείμενα από χαρτί και ξυλοπολτό, ζωγραφική σε διάφορες επιφάνειες-batik-stencil-μαρμαρογραφία-κ.α).
50
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: Θρησκευτικός, Πολιτιστικός
12
Εναλλακτικές μορφές τουρισμού: οικολογικός, οινολογικός, γαστρονομικός
12

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Αλμωπίας που διψούν για μάθηση, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, άνεργους ή εργαζόμενους, καθώς και τους φορείς και συλλόγους της περιοχής που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν προγράμματα για τα μέλη τους, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για επανασύνδεση με την εκπαιδευτική διαδικασία, αποκτώντας πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες. Κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2014 στο ΚΔΒΜ του Δήμου Αλμωπίας ολοκληρώθηκε τμήμα Επιχειρηματικότητας και Τουριστικής – Πολιτιστικής Ανάπτυξης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα ακόλουθα τμήματα: Βασικά Γερμανικά, Δημιουργική Γραφή, Ιταλικά στον τουρισμό (2 τμήματα), Εικαστικό εργαστήρι και Επεξεργασία κειμένου – διαδίκτυο. Ισχύουν εξάλλου και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από το Σεπτέμβριο και ευελπιστούμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες για τμήματα Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ποντιακής διαλέκτου και άλλων προγραμμάτων, τα οποία έχουν συμπληρωθεί, αλλά δεν μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη λόγω βουλευτικών εκλογών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η σειρά προτεραιότητας καθορίζεται απ’ την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και επομένως στα προγράμματα εθνικής εμβέλειας προηγούνται οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί το Σεπτέμβριο του 2014. Τμήματα που συμπληρώνονται θα ξεκινούν άμεσα, μετά από την ορκωμοσία της Κυβέρνησης (δεδομένου ότι στο διάστημα αυτό δεν μπορούν να γίνουν συμβάσεις με εκπαιδευτές).
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται:
– στο Δήμο Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο). Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, από Παρασκευή 21 Ιανουαρίου έως και Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, ώρες 10.0-2.00 μ.μ.
– ηλεκτρονικά στο: [email protected] (αρκεί να είναι η αίτηση σκαναρισμένη και υπογεγραμμένη και η ταυτότητα σκαναρισμένη). Ηλεκτρονική αίτηση μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: https://onedrive.live.com/redir?resid=643D07D76C22641%21440
Ενημερώνουμε επίσης όσους έχουν κάνει αίτηση για πρόγραμμα Βασικών Τουρκικών (μόνο μέσα στο 2014), ότι αρχικά αναμένεται να ξεκινήσουν 2 τμήματα (40 άτομα) βασικών τουρκικών Α1, τα οποία θα λειτουργούν 4.30 -6.30 στο 2ο ΕΠΑΛ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, το ένα ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ και το άλλο ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ. Επειδή οι υποψήφιοι είναι πάνω από 80 και θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθούν όλοι, παρακαλούμε διευκολύνετε τη διαδικασία επιλέγοντας τμήμα και δηλώνοντάς το 1] αφήνοντας σχόλιο στη σχετική ανακοίνωση στη σελίδα μας στο Facebook (ονοματεπώνυμο και μέρες) ή μήνυμα στο inbox της σελίδας, ή 2] στέλνοντας e-mail στο ΚΔΒΜ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ή 3] τηλεφωνικά στο 6932071906 ώρες 10-12 έως και την Παρασκευή 30/1 ή στο τηλέφωνο του ΚΔΒΜ την Τρίτη 27/1. Θα τηρηθεί σειρά πρωτοκόλλου και σειρά προτεραιότητας (τηλέφωνα-e-mails βλ. παρακάτω).
Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265 (Τρίτη και Παρασκευή 10.00 π.μ.-13.00 μ.μ.) e-mail: [email protected]
https://www.facebook.com/kdvmalmopias

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία, τηλ. 6932071906 (what’s up) – 12-2 μ.μ. και 6-7 μ.μ, e-mail: [email protected]
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793