Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στην Αυτοδιοίκηση» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο “THE ΜΕΤ HOTEL” (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 001 7000) από τις 10:30 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ.
met-hotel
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού κι έχει ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις τεχνικές και λοιπές δυνατότητες ενσωμάτωσης των αρχών του ενεργειακού σχεδιασμού των κτιρίων στην κοινή τους πρακτική, με στόχο τη σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης τεχνική επίσκεψη στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ., η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο ξεχωριστές ομάδες (1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ.).
Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί ένα πρότυπο σύγχρονο και ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, καθώς είναι εξοπλισμένο με τρία συστήματα γεωθερμίας (οριζόντιο κλειστό, κατακόρυφό κλειστό και ανοιχτό), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κτιρίου (BMS), με Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Φωτισμού και αυτόματο σύστημα σκίασης κτιρίου, έχει επιλεγεί για να παρουσιαστεί ως υπόδειγμα καλής πρακτικής στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AIDA _ Affirmative Integrated Energy Design Action, στο οποίο συμμετέχει το ΚΑΠΕ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των ομάδων των συμμετεχόντων στο νέο κτίριο της Π.Κ.Μ. θα γίνει μία σύντομη παρουσίαση του σχεδιασμού του κτιρίου και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που ενσωματώνονται σε αυτό.
Η είσοδος στην ημερίδα είναι δωρεάν, απαιτείται όμως εγγραφή στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση :
http://www.aidaproject.eu/study_tours_gr.php

Λόγω περιορισμού του αριθμού επισκεπτών στο κτίριο, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν έως τις 12-02-2015 σε ποια από τις δυο ομάδες της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα ήθελαν να συμμετάσχουν: 1η Ομάδα: 9:15 π.μ.-10:15 π.μ., 2η Ομάδα: 12:45 μ.μ.-13:45 μ.μ., στο e-mail: [email protected].

Πληροφορίες:
Χρυσάνθη Κισκίνη, ΠΚΜ, τηλ: 2313 319 935, e-mail: [email protected]
Αργυρώ Γιακουμή, ΚΑΠΕ, e-mail: [email protected]
Εύη Τζανακάκη, ΚΑΠΕ, e-mail: [email protected]