merkel_obama_ouf-620x320
Μήνυμα στήριξης, αλλά και συμβουλές για συνεργασία έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με την Ανγκελα Μέρκελ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα, ξεκινώντας τις δηλώσεις του τόνισε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν η Ελλάδα να ανακάμψει στο εσωτερικό της Ευρωζώνης και να συνεργαστεί με το ΔΝΤ προσθέτοντας ότι περιμένει και τις προτάσεις του Βερολίνου πάνω στο ζήτημα.

Από την πλευρά της η Ανγκελα Μέρκελ, κατά την ομιλία της απέφυγε να κάνει αναφορά στην Ελλάδα και αναγκάστηκε να τοποθετηθεί μόνο έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου.

«Την Τετάρτη θα έχουμε Εurogroup και αυτό που έχει σημασία είναι τι θα βάλει στο τραπέζι η Ελλάδα σε αυτή τη συνεδρίαση ή ενδεχομένως λίγες μέρες αργότερα» είπε η καγκελάριος και πρόσθεσε «Από το 2010 στόχος της γερμανικής πολιτικής είναι η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

«Οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι, συνοψίζοντάς τους στο εξής: Προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας και αλληλεγγύη από την πλευρά των εταίρων» τόνισε με νόημα η Ανγκελα Μέρκελ.