Η ανάκληση και επανέλεγχος της θεώρησης του συνόλου των τεχνικών μελετών που αφορούν το εργοστασίου στις Σκουριές Χαλκιδικής από τον νέο Υπ. Περιβάλλοντος, αλλά και η διαβεβαίωση δια στόματος του Πρωθυπουργού στην τελευταία ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ότι το περιβάλλον και το δημόσιο όφελος βρίσκονται πάνω από επιχειρηματικά συμφέροντα, θεωρούμε ότι αποτελούν θετικά βήματα προόδου για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης στην περιοχή.
oikologoi-prasinoi
Οι Οικολόγοι Πράσινοι από τις 16 Δεκεμβρίου 2014 είχαν καταγγείλει το θέμα με σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι δεν ικανοποιούνται σημαντικές προϋποθέσεις σε ότι αφορά την έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, με αποτέλεσμα πολλές κατασκευές και εργασίες που διεξάγονται στην περιοχή να καθίστανται παράνομες και αυθαίρετες, καλώντας τον τότε Υπουργό, να αναλάβει τις ευθύνες του. Τέλος τα πρόσφατα ανακριβή δημοσιεύματα που ήθελαν τον προερχόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους, Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα σταματήσει η εξόρυξη διαψεύστηκαν κατηγορηματικά.

Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: “Οι Οικολόγοι Πράσινοι βρισκόταν και βρίσκονται πάντα δίπλα στους κατοίκους της περιοχής και δηλώνουν ότι ο αγώνας για τις Σκουριές θα συνεχιστεί, μέχρι την τελική νίκη για το περιβάλλον και τους ανθρώπους του.”