Χρυσό βραβείο στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών, στην κατηγορία «Country», έλαβε η ταινία του ΕΟΤ με τίτλο “Eternal Journey”. Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου, ΙΤΒ, τον Μάρτιο 2015.
maxresdefault
Το “Eternal Journey” είναι παραγωγή του Ελληνικού Οργανισμού του ΕΟΤ και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Τουρισμού (1914-2014). Προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2014 στην άτυπη σύνοδο των Υπουργών Τουρισμού στο Μουσείο της Ακρόπολης. Το σενάριο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Αντώνης Κιούκας, η παραγωγή ήταν της QKas productions, η ιδέα ήταν του καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη, τη μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, το κείμενο έγραψε στα αγγλικά ο Donald Morgan Nielsen και το μοντάζ και η επεξεργασία εικόνας έγινε στο studio της Digimojo από τον Kώστα Αρβανιτάκη.

Η ταινία, προβάλλει τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ελληνικής κουλτούρας και την απαράμιλλη ομορφιά της Ελλάδας, που παραμένει αναλλοίωτη ανά τους αιώνες, καθώς προσφέρει στον επισκέπτη τη μοναδική δυνατότητα, να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε ένα μικρό κομμάτι του παραδείσου πάνω στην γή.

Παράλληλα προβάλλει την ιδέα του και τις αξίες του τουρισμού που αποτελεί την παλαιότερη ελληνική “βιομηχανία”. Μία “βιομηχανία” ονείρου που διατηρεί το όνομα της Ελλάδας γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Δείτε την ταινία σε δύο παραλλαγές (με αφήγηση και με τίτλους):