Στο επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Σκύδρας και της πλατύτερης, βεβαίως, περιοχής βρίσκεται αυτήν την περίοδο η ομαδική εικαστική έκθεση, «Σκύδρα: Χώροι – Σύμβολα – Μνήμες».
DSC_0453
Την έκθεση επισκέφθηκε, την Πέμπτη 4/6/2015, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου συνοδευόμενη από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρία Γιακαμόζη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Θεοδοσίου, Θάνο Σπανό, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη και στελέχη του Δήμου. Περιηγήθηκαν για αρκετή ώρα και ξεναγήθηκαν με τη βοήθεια του εικαστικού κι επιμελητή της έκθεσης Λεωνίδα Γκέλου.
Ακολούθως, η Δήμαρχος έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών τα εξής: «Πρόκειται για μια μοναδική, άψογη και άριστη εικαστική έκθεση, που όλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους: τίτλος έκθεσης: «χώροι – σύμβολα – μνήμες», θέμα – περιεχόμενο – αντικείμενο, χώρος έκθεσης, που δεν είναι άλλος από το χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Σκύδρας, που μεταμόρφωσε το μικρό Βέρτικοπ στη σημερινή πόλη της Σκύδρας,
Η έκθεση αυτή αναδεικνύει και προβάλλει τη Σκύδρα μας! Τιμά το δήμο μας. Συμβάλλει στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, της παράδοσης και του πολιτισμού μας.
DSC_0455
Για τους παραπάνω λόγους θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ από καρδιάς, όλους τους συντελεστές, τους διοργανωτές και φυσικά τον άνθρωπο που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και την υλοποίηση της έκθεσης και δεν είναι άλλος από τον εικαστικό Λεωνίδα Γκέλο.
Ως δημοτική αρχή με κάθε ειλικρίνεια θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και σας καλώ να συνεχίσουμε το υπέροχο αυτό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό, ταξίδι που ξεκίνησε στο χώρο αυτό στις 9 του Μάη 2015!
Θερμά σας ευχαριστώ!»