H ζήτηση των τουριστών ως προς την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 110%, σε σύγκριση με το μήνα Μάρτιο σύμφωνα δημοσκόπηση της ρωσικής εταιρίας VCIO. Τη δημοσκόπηση παρουσίασε η εφημερίδα ΡΟΣΙΣΚΑΓΙΑ, με τίτλο «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» και υπότιτλο: «Ο ελληνικός προορισμός συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα στις προτιμήσεις των Ρώσων».
18846-Aerodromio
Σύμφωνα με τον Εμπορικό Διευθυντή του ταξιδιωτικού πρακτορείου Ambotis Holidays Κονσταντίν Γκόριν, υπάρχει ένας παράγοντας που λειτούργησε υπέρ της Ελλάδας και αυτός δεν είναι άλλος εκτός από την ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου, η οποία βρίσκεται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο ίδιος, παρά την μείωση του κόστους των αεροπορικών ταξιδιών, το ζήτημα των θεωρήσεων παραμένει.

Στο άρθρο προβάλλονται και δηλώσεις του Συμβούλου του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Ναντζάφ Αμπντουλάγιεφ, ο οποίος ανέφερε, ότι «το ζήτημα της έκδοσης θεωρήσεων είναι ένα θέμα αμοιβαιότητας και αντανακλά το επίπεδο και τη φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

«Η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και, δεδομένου αυτού, υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης των θεωρήσεων και αύξησης του αριθμού των ημερών διαμονής, στη βάση της αμοιβαιότητας, τόσο για τους πολίτες της Ελλάδας στη Ρωσία, όσο και για τους Ρώσους στην Ελλάδα. Προηγουμένως, η ισχύς της θεώρησης υπολογιζόταν σε μέρες, μερικές φορές σε εβδομάδες. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης ετήσιας, διετούς και ακόμη και τριετούς θεώρησης, κάτι που εφαρμόζουμε ενεργά. Εργαζόμαστε ενεργά για την αύξηση της ισχύος έως και 5 χρόνια», δήλωσε ο Ναντζάφ Αμπντουλάγιεφ.

Σύμφωνα με την ε/φ, ο ελληνικός προορισμός, κατά την περασμένη σεζόν, επλήγη όχι μόνο λόγω της κατάρρευσης του ρουβλίου, αλλά και λόγω της χρεοκοπίας μίας σειράς ταξιδιωτικών γραφείων, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της μη εμπιστοσύνης των τουριστών προς την τουριστική αγορά, ωστόσο, όπως ανέφεραν στην εφημερίδα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, προς το παρόν, είναι αδύνατο να εκτιμηθεί η μείωση του αριθμού του τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Ελλάδα, καθώς δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα, αλλά για τον εξωτερικό τουρισμό γενικότερα, για διάφορους λόγους.

«Μας προσθέτει αισιοδοξία το γεγονός, ότι, παρόλα αυτά που συμβαίνουν, οι Ρώσοι αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να έρχονται σε εμάς, ξανά και ξανά. Αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών, που δείχνουν, ότι η Ελλάδα παραμένει στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Ρώσων», ανέφεραν από τον ΕΟΤ στην εφημερίδα.

Τέλος, προβάλλονται δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγορίου Τάσιου, σύμφωνα με τον οποίον, «παρά την μείωση της ζήτησης από την ρωσική αγορά, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην οικοδόμηση νέων ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων και ρωσικών».

πηγή : http://news.travelling.gr