Πολλές προεκτάσεις έχει η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012 πριν τις μνημονιακές περικοπές.
Σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος έκανε γνωστό ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους.
Πολύ μεγαλύτερος μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη ο «λογαριασμός» που θα κληθούν να πληρώσουν το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, σε εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων που ακυρώνουν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές αποδοχών και δώρων που έγιναν από το 2012 και μετά (σε κύριες και επικουρικές συντάξεις) καθώς σε πρώτη φάση αφορούν τους περίπου 800.000 συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ, που πρέπει να δουν να αυξάνονται οι συντάξεις τους με τις παράνομες παρακρατήσεις και τα επιδόματα (εορτών, αδείας) έως 800 ευρώ, ενώ σειρά θα πάρουν και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου με αντίστοιχες απαιτήσεις και με τον τερματισμό της παρακράτησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
Σύμφωνα με τον «Εθνος» αρμόδιοι οικονομικοί παράγοντες, πολιτικοί, νομικοί κ.λπ., ανακαλύπτουν σιγά σιγά το βάθος των επιπτώσεων και τα «μυστικά» των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
«Με την απόφαση του ΣτΕ δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη μείωση στις συντάξεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος ενώ έκανε γνωστό ότι με δικές του πληροφορίες η κατάργηση των δώρων στους συνταξιούχους έχει κριθεί απο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αντισυνταγματική.
Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως: «Η απόφαση αφορά δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κύριες και επικουρικές συντάξεις, αφορά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» ενώ συμπλήρωσε ότι: «Η αύξηση του ΦΠΑ είναι έμμεση μείωση των συντάξεων». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμα πως: «Είναι αντισυνταγματικές και οι καταργήσεις των δώρων, με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».