Στο Λουτράκι Κορινθίας βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το τμήμα προμίνι του Πανεδεσσαϊκού καθώς συμμετείχε στο TNBA ELITE CAMP 2015 που πραγματοποιήθηκε στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του SPORTCAMP.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (2)
Επικεφαλής της προπονητικής ομάδας ήταν ο Coach Anthony Sadler, Youth Coach των Houston Rockets δίνοντας τη δυνατότητα στους «πράσινους» να συνεργαστούν με ένα ακόμη σπουδαίο προπονητή αυτών των ηλικιών. Οι παίκτες της Εδεσσαϊκής ομάδας αντιμετώπισαν ένα υπερεντατικό προπονητικό πρόγραμμα διάρκειας επτά ημερών, με κύριο γνώρισμα την εξατομικευμένη προπονητική παρέμβαση πάνω στα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά κάθε παίχτη που συμμετείχε στο Camp. Το πρόγραμμα περιλάμβανε στοχευμένες ασκήσεις ατομικής τεχνικής και πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης με σύγχρονα προπονητικά μέσα που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο του αναπτυσσόμενου νεαρού καλαθοσφαιριστή όσο και του πιο απαιτητικού αθλητή υψηλού επιπέδου. H αντοχή στο physical game και η συνεχής ένταση στο 100% στη διάρκεια των προπονήσεων ήταν τα στοιχεία που προσπάθησε να περάσει στους συμμετέχοντες o coach Anthony Sandler από την πρώτη στιγμή.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (9)
Τους αθλητές του Πανεδεσσαϊκού συνόδεψε ο coach της ομάδας Γιάννης Αναστασιάδης ο οποίος έχει ενταχθεί στο εξειδικευμένο προπονητικό δυναμικό της TNBA. Η TNBA Greece εκπροσωπεί επίσημα στην Ελλάδα την κορυφαία Ακαδημία Μπάσκετ των ΗΠΑ, τη National Basketball Academy (TNBA) και είναι μέλος του Sportcamp Group, της μεγαλύτερης εταιρείας διοργάνωσης αθλητικών events στην Ελλάδα.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (387)
Οι Εδεσσαίοι αθλητές εκπροσώπησαν επάξια την πόλη της Έδεσσας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρόγραμμα προκαλώντας ευμενή σχόλια από το σύνολο των προπονητών για την τεχνική τους κατάρτιση και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν όλες τις ημέρες. Η ομάδα του Πανεδεσσαϊκού είχε συμμετοχή στο σύνολο των τελικών που διεξήχθησαν την τελευταία ημέρα(skill challenge, ελεύθερες βολές, τρίποντα, δίποντα, layups, 3on3) με τον Καραϊσαρίδη να κερδίζει τον διαγωνισμό 2πόντων, την A’ ομάδα του Πανεδεσσαϊκού (Κληντσάρης, Γιαννούλτσης, Καραϊσαρίδης, Άικος) να κερδίζει πανηγυρικά τον διαγωνισμό 3on3, ενώ η Β’ ομάδα(Κοκκονός, Σταυρακίδης, Σαρικούδης, Καζίας)να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (388)
Την Τρίτη ημέρα του camp, ο προπονητής του Πανεδεσσαϊκού επεφύλασσε μια έκπληξη για τους αθλητές του καθώς τους επισκέφθηκε στο δωμάτιο τους ο coach Σπύρος Βελλινιάτης μέλος της προπονητικής ομάδας του camp και για όσους γνωρίζουν, αυτός που ανακάλυψε τους αδερφούς Αντετοκούμπο.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (391)
Οι Εδεσσαίοι αθλητές εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία που τους διηγήθηκε ο coach Βελλινιάτης για τους αθλητές φαινόμενο και στην κυριολεξία ξενύχτισαν με τις πολλές ερωτήσεις που του απηύθυναν. Ο ιδιαίτερα συμπαθής προπονητής απάντησε σε ότι ρωτήθηκε και για τρεις περίπου ώρες απορροφήθηκε από την αγνότητα των μικρών του Πανεδεσσαϊκού με τους οποίους ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση στη συνέχεια του camp.
PANEDESSAIKOS TNBA 2015 (389)
Σίγουρα οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι «πράσινοι» ήταν πλούσιες, ενώ ήρθαν σε επαφή με αθλητές που αναπτύσσουν το παιχνίδι τους σε περισσότερο ανταγωνιστικό περιβάλλον και δημιούργησαν φιλίες με αθλητές και προπονητές συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Τις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αξιολόγηση της συμμετοχής από τη διοίκηση και τους προπονητές με ενδεχόμενη περαιτέρω συνεργασία της ομάδας της Έδεσσας με την ΤΝΒΑ Greece σε όλους τους τομείς.