Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη.
citizens_prize_rollup
Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων, που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα. Οι εθνικοί νικητές του Βραβείου για το 2015 είναι:
Το “ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΜΚΙΕ)” και η “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ”.
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς) και οι ευρωβουλευτές Μίλτος ΚΥΡΚΟΣ (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) και Kostadinka KUNEVA (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς), οι οποίοι θα επιδώσουν τα μετάλλια στους νικητές.
Το “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)” προσφέρει αδιακρίτως δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς.
Η “Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος” προσφέρει καθημερινά φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό. και θα μεταδοθεί μέσω Livestreaming στο Κανάλι του ΕΚ στην Ελλάδα, στο: www.ustream.tv/channel/europarlgr