ImageHandler.ashx
Το αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά κυρίως η μορφή της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί θα κρίνουν εν πολλοίς την επενδυτική συμπεριφορά ξένων επενδυτών, είτε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είτε σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εισηγμένες ή μη.

Μια επιλογή κυβερνητικών στελεχών κι ένα σήμα «φυγής προς τα μπρος» για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και στιβαρής διακυβέρνησης, σύμφωνα όσα μεταφέρουν στο Reporter στελέχη ξένων fund, θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση επενδυτικών πλάνων που τελούν εν αναμονή εδώ και μήνες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες, οι ξένοι θεσμικοί τελούν εν αναμονή για να δουν εάν και εφόσον θα τοποθετηθούν τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και σε άλλες αξίες στην Ελληνική χρηματαγορά. Παράλληλα, όπως φαίνεται και στην πορεία συγκεκριμένων μετοχών, προκρίνουν και την επιλογή τοποθέτησης σε τίτλους συγκεκριμένων κλάδων και εταιρειών. Άλλωστε είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι καταγράφεται συμμετοχή τους στην αγορά ελληνικών τίτλων διευρύνεται συνεχώς. Επίσης θεσμικοί με μεγάλη πείρα, όπως η Northern Asset Management του κ. Γ. Παπαμαρκάκη, αλλά και ιδιώτες επενδυτές, εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική αγορά.

Από την άλλη πλευρά εταιρείες εισηγμένες ή μη και κυρίως αυτές με υψηλό δανεισμό, προσπαθούν να δελεάσουν μέσω των επενδυτικών τους σχεδίων και των αναπτυξιακών τους αφηγημάτων, ξένα private equity funds και σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές καλά κρατούν.

Τις τελευταίες μέρες εκπρόσωποι ξένων funds μέσα από επαφές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την πολιτική κατάσταση, τις τάσεις και τα πρόσωπα της επόμενης τριετίας, ώστε να φτιάξουν την εικόνα της χώρας το επόμενο διάστημα. Αυτό το θεωρούν απαραίτητο για τις επόμενες κινήσεις τους και τα ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν και παίρνουν καθημερινά με ένα και μόνο πρόταγμα, την πολιτική σταθερότητα.

Πηγή: reporter.gr – Γιώργος Αλεξάκης