AESSENI B 021
Με σεβασμό, με πατριωτική συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάστηκε στο Δήμο Σκύδρας, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, η 75η επέτειος του ΟΧΙ.
AESSENI B 001
Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και με τη δημοτική φιλαρμονική να παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της εποποιίας του 1940 στην πόλη της Σκύδρας, ως έδρας του Δήμου.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν από τον ιερέα της Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
AESSENI B 002
Στο ιστορικό και στη σημασία της επετείου αναφέρθηκε μ΄ευκρίνεια η εκπαιδευτικός Δήμητρα Όρλη.
Ακολούθησε το τρισάγιο και η κατάθεση των στεφανιών στο Ηρώο της πόλης. Μετά την τήρηση της σιγής ενός λεπτού έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
AESSENI B 005
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μεγαλειώδη και δυναμική παρέλαση όλων των σχολείων του Δήμου και πολλών συλλόγων που μας γέμισε υπερηφάνεια και χειροκροτήθηκε με θέρμη.
AESSENI B 007
Μετείχαν με το πλήθος των συμπολιτών μας, ο Βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βασίλης Βασιλειάδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Δημήτρης Γεωργίτσας, αντιπροσωπεία Αξιωματικών της 2ας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, ο Πυραγός Γιάννης Σολομωνίδης, οι Αντιδήμαρχοι: Μαρία Γιακαμόζη, Χαράλαμπος Γεραντίδης, Χρίστος Μακρίδης, Μιχάλης Λαουντός, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής του Λυκείου Σκύδρας Παύλος Περπερίδης, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Σκύδρας Θόδωρος Κουζής, Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, Πρόεδροι και μέλη Διοικητικών Συλλόγων και Σωματείων.
AESSENI B 012
Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σ΄όλες τις Κοινότητες της δημοτικής επικράτειας. Στην Καλή το Δήμο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Κατσούδα.
AESSENI B 015
Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου δήλωσε τα εξής: «Σήμερα το έθνος μας γιορτάζει τη λαμπρή εποποιία του ΟΧΙ. Γιορτάζει την αντίσταση και τη νίκη κατά του φασισμού και του ναζισμού. Ο λαός μας μνημονεύει, τιμά κι ευγνωμονεί τους ηρωικούς του προγόνους που πολέμησαν και θυσιάστηκαν ώστε, τώρα, όλοι εμείς ν΄απολαμβάνουμε τους καρπούς της ειρήνης και της δημοκρατίας.
AESSENI B 022
Οι σημερινές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου είναι ταυτόχρονα μια ομολογία υπόσχεσης και πίστης στα πατριωτικά ιδεώδη και στις πανανθρώπινες αξίες, όπως τις εμπνεύστηκε, τις ανάθρεψε και τις διέδωσε ο Ελληνισμός στην αδιάκοπη, διαχρονική ιστορική του πορεία.
AESSENI B 018
Στο σημείο αυτό ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία του εθνικού εορτασμού: την Εκκλησία μας, τις Πολιτικές, Στρατιωτικές Αρχές, τα Σώματα Ασφαλείας, τους Εκπαιδευτικούς, τη νεολαία μας που παρέλασε με ζωντάνια και παρρησία, τους Συλλόγους , τα Σωματεία τη Φιλαρμονική, τους Συναδέλφους μου Αιρετούς και Συνεργάτες, τα Στελέχη του Δήμου, τους Επισκέπτες μας και βεβαίως όλους τους Συμπολίτες μας.
AESSENI B 019
Έχω εδραία την πεποίθηση ότι με την εθνική ενότητα κι ομοψυχία το έθνος μας θα καλύψει και θα κερδίσει το χαμένο έδαφος, θα υπερβεί και θα ξεπεράσει τα εμπόδια και τις αντιξοότητες και θα πορευθεί προς την πρόοδο και την ανάπτυξη για μια πατρίδα και για μια κοινωνία με όλους και για όλους. Χρόνια Πολλά και Καλά».