Εδώ και πολλά χρόνια, στους δρόμους της Οδησσού, βρισκόταν το άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν. Τις τελευταίες μέρες όμως, ο μεγάλος πολιτικός ηγέτης έχει δώσει την θέση του σε έναν… άλλο ηγέτη.
12
Με κατάλληλες τροποποιήσεις, ο Λένιν μεταμορφώθηκε σε… Darth Vader. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια της απαγόρευσης κάθε συμβόλου παλαιότερων εποχών και πολύ περισσότερο συμβόλων που θυμίζουν την κομμουνιστική περίοδο της χώρας. Πλέον λοιπόν, ο Σκοτεινός Αρχοντας δεσπόζει στο σημείο που μέχρι πρόσφατα υπήρχε το άγαλμα του άλλοτε επικεφαλής της Ε.Σ.Σ.Δ.

Το παλιό άγαλμα, αφού αποκαθηλώθηκε, υπέστη τις κατάλληλες τροποποιήσεις ώστε να αλλάξει πλήρως χαρακτήρα. Η επέμβαση έγινε από έναν ντόπιο καλλιτέχνη με όνομα Αλεξάντερ Μίλοβ. Ο κ. Μίλοβ έβαλε την μάσκα του Darth Vader στο πρόσωπο του Λένιν, του άλλαξε μπότες και του προσέθεσε ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Τελικά, ο Μίλοβ έκανε πράξη την επιθυμία των τοπικών αρχών, που απαγορεύουν αυστηρώς την δημόσια προβολή κομμουνιστικών συμβόλων. Στο καινούργιο άγαλμα δεν υπάρχει ίχνος… κομμουνισμού. Αντιθέτως, το νέο κόσμημα της πόλης είναι αφιερωμένο στο Star Wars. Αξίζει να σημειωθεί πως στην πόλη της Οδησσού, τον τελευταίο καιρό, έχει δημιουργηθεί πολύ έντονη ακροδεξιά δραστηριότητα.

Δείτε την εντυπωσιακή μεταμόρφωση του Λένιν:
11