Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στην
Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας

Ενοπλων-Δυνάμεων-Δοξολογία

Παρουσία πλήθους κόσμου και με σύσσωμη συμμετοχή των τοπικών αρχών, των ενώσεων αποστράτων αξιωματικών και αστυνομικών, αντιστασιακών και εφεδροπολεμικών οργανώσεων και συλλόγων πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου, στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.
Ενοπλων-Δυνάμεων-Εκφώνηση πανηγυρικού-Βασιλειάδης
Τις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του μνημείου της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάκης Βασιλειάδης, ο Δημάρχος Έδεσσας κ. Τάκης Γιάννου, η Αντιδήμαρχος κα. Μαρία-Κατσάρα Βλάχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Στρατηγός της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Χρήστος Καρυώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θεολόγος Τζουμαΐλης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων και πλήθος κόσμου.
Ενοπλων-Δυνάμεων-Μεραρχία
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την πραγματοποίηση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Λάκη Βασιλειάδη. Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στα σπουδαία γεγονότα στην ιστορία του Ελληνικού στρατού, στον σημαντικό ρόλο του για την ελληνική κοινωνία και την εθνική άμυνα. Τόνισε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και επεσήμανε την αξία της ειρήνης για την προώθηση της ανάπτυξης και ευημερίας.

Ακολούθησε εκδήλωση στο ηρώο πεσόντων της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κατάθεση στεφάνων, τέλεση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παράθεση μικρής δεξίωσης στην Λέσχη Αξιωματικών της Μεραρχίας. Ο Στρατηγός Διοικητής Χρήστος Καρυώτης ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την παρουσία τους και τόνισε ότι οι ένστολοι και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής που τους έχει εμπιστευθεί η πολιτεία και την άμυνα της πατρίδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε: «Εύχομαι υγεία, ψυχική και πνευματική αντοχή σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Κάποιοι επιβουλεύονται την διεθνή ειρήνη, κηρύττοντας το μίσος και τη μισαλλοδοξία. Χρειάζεται να παραμείνουμε αλληλέγγυοι και ψύχραιμοι. Με την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και εθνική ομοψυχία η Ελλάδα μπορεί να βαδίσει σε δρόμους ανάπτυξης, κοινωνικής και οικονομικής ευημερίας».