Το ΕΚ ζητάει τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου

9348357827D547E2D355184E8CDC6AF3

Το ΕΚ θα θέσει σε ψηφοφορία την Τετάρτη, σε συνέχεια συζήτησης που έλαβε χώρα στην προηγούμενη σύνοδο στις 27 Οκτωβρίου, μία νομοθετική πρωτοβουλία ζητώντας να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άτομα που έχουν επιλεχθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 12 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Πρακτικές προνομιακής μεταχείρισης διαδικτυακού περιεχομένου

Την Τετάρτη το απόγευμα, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την πρακτική μηδενικής χρέωσης που χρησιμοποιείται από ορισμένες επιχειρήσεις στο διαδίκτυο για την προώθηση συγκεκριμένου περιεχομένου, υπηρεσιών ή εφαρμογών. Οι εταιρίες αυτές εφαρμόζουν αυτήν την πρακτική με το να μην χρεώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση αυτού του περιεχομένου ή των εφαρμογών.

Μετανάστευση: Το ΕΚ ζητά από τα κράτη μέλη να αυξήσουν τα κονδύλια

Οι ευρωβουλευτές αναμένεται την Τετάρτη να ζητήσουν από τα κράτη μέλη να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους και να πληρώσουν για τις ευρωπαϊκές δράσεις που αφορούν τη μετανάστευση και έχουν συμφωνηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου ότι από τα νέα καταπιστευματικά ταμεία που συστάθηκαν για τη Συρία και την Αφρική λείπουν ακόμη 2,22 δισ. ευρώ από συνεισφορές που αναμένονται από τα κράτη μέλη.