Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου ο Τομέας Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας, πραγματοποίησε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Πολιτική, Τηλεόραση & Αθλητισμός: Τα πρότυπα των νέων στο «μικροσκόπιο» των δημοσιογράφων». Το συντονισμό της διάλεξης και των ομιλητών είχε ο δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας & ΜΜΕ κ. Κώστας Χήτας. Τη διάλεξη παρακολούθησαν οι σπουδαστές από τις ειδικότητες Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής.
Ομιλητές της διάλεξης ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης κύριος Άρης Γρηγοριάδης, ο παρουσιαστής κύριος Χρήστος Ανθόπουλος και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σε μία συζήτηση που δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι αγωνίες και πολλά ακόμη ερωτήματα έγινε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους σπουδαστές και τους καλεσμένους.
Oκ. Άρης Γρηγοριάδης σχετικά με το μέλλον του:
Ετοιμάζομαι σκληρά για να πάρω την πρόκρισή στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2016 στο Ρίο. Εκπροσωπώ τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δε θεωρώ τον εαυτό μου πρότυπο αν και ακούω πολλά γύρω μου. Δικά μου πρότυπα είναι οι άνθρωποι που μου δίνουν δύναμη να συνεχίζω κάθε μέρα.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Ανθόπουλος αναφέρθηκε στην περσινή του εκπομπή:
Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα η σημερινή εκδήλωση, γιατί και με την τηλεοπτική εκπομπή που έκανα πέρσι, είχα ως στόχο να προβληθούν τα κάποιοι άνθρωποι-πρότυπα. Είχα ασχοληθεί μικρός με το μπάσκετ όπου έπαιξα συμπαίκτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην εθνική παίδων και είχα ως πρότυπο μου τον Νίκο Γκάλη.
Ο κ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στην πολιτική του πορεία είπε:
Θεωρώ πως κάποιος που πολιτεύεται 35 χρόνια με τα κοινά δεν είναι λαϊκιστής. Παντού υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί όμως σήμερα δεν υπάρχουν πρότυπα στο χώρο της πολιτικής σκηνής. Τα παιδιά πρέπει να έχουν πρότυπα μέσα από την οικογένεια και έπειτα από τις σχολές. Οι εκπαιδευτές πρέπει να “μπολιάσουν” τα παιδιά.
Ο κ. Άρης Γρηγοριάδηςσε ερώτηση σχετικά με τη δυσκολία του αθλήματος είπε:
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, έχουν αλλάξει οι εποχές, οι χορηγοί είναι ελάχιστοι. Προσπαθώ όμως να προσαρμόζομαι ανάλογα, επειδή αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να το κάνω μέχρι να πεθάνω! Υπήρχαν φορές που δεν είχαμε χώρους για προπόνηση και αναγκαζόμασταν να ταξιδεύουμε. Υπάρχουν ελλείψεις στα κλειστά γήπεδα σε όλα τα αθλήματα! Τα μετάλλια αυτές τις εποχές αξίζουν πολύ περισσότερα σε σχέση με άλλες εποχές λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.Προσπαθούμε να επιβιώνουμε με αυτά που έχουμε και να συμβιβαζόμαστε.
Ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στις δυσκολίες των αθλητών:
Οι υφυπουργοί αθλητισμού τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν καμία σχέση με τον αθλητισμό και αυτό είναι θέμα. Δεν είναι δυνατόν κολυμβητήρια να μην έχουν θέρμανση. Τα λεφτά που ζητά ο αθλητισμός είναι ελάχιστα.
Ο κ. Ψωμιάδης ερωτώμενος αν ήταν 20 χρονών τι θα έκανε για να αλλάξει η πολιτική κατάσταση στη χώρα είπε:
Θα πήγαινα στην κάλπη να ψηφίσω. Καταδικάζω όσους δεν ψηφίζουν! Δεν θα αντιδρούσα κάνοντας ακρότητες. Θα έβγαινα έξω για μεταπτυχιακό αλλά πάντα θα είχα στο μυαλό μου την επιστροφή. Η δουλειά δεν είναι ντροπή.
Στο ερώτημα απάντησε και ο κ. Ανθόπουλος:
Αν ήμουν ξανά 20 δε θα έβγαινα στο εξωτερικό, θα έμενα εδώ με λιγότερα χρήματα, θα πάλευα εδώ!
Ο κ. Άρης Γρηγοριάδης:
Σε ηλικία 18 ετών είχα πρόταση να βγω στο εξωτερικό με υποτροφία, αλλά δεν το σκέφτηκα καν.
Σχετικά με τους πολιτικούς της χώρας μας, ο κ. Ψωμιάδης:
Στην πολιτική το 80% από αυτά που λέγονται δεν είναι τυχαία! Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι πολιτικοί αλλά και οι ψηφοφόροι τους που συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους.
Σε ερώτηση προς τον κ. Γρηγοριάδη σχετικά με το αν θα έπρεπε οι αθλητές να μιλούν περισσότερο για αυτά που δεντους παρέχει η πολιτεία, είπε:
Δε μου αρέσει να μιλάω πολύ. Όλη μου τη ζωή μιλάω, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες από εμάς. Βεβαίως και να συζητήσεις και να φωνάξεις, αλλά σε πολλά πράγματα είμαι ρεαλιστής. Δεν έχουμε λεφτά. Μιλάμε, συμβουλεύουμε αλλά όσο και να μιλάμε δε φτάνει, τα όμορφα λόγια δε φτάνουν και δε βοηθούν.
Ο κ. Ανθόπουλος ρωτήθηκε τι θα έπρεπε να κάνουν οι δημοσιογράφοι:
Χρειάζεται ιδιωτική πρωτοβουλία και να μην καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα. Θέλει τσαμπουκά και δεν είναι απαραίτητεςοι γνωριμίες για να γίνει μία δουλειά. Πρέπει να υπάρχει έμπνευση και δημιουργία, χωρίς αυτά δεν γίνεται τίποτα.
Σχετικά με αθλητές που παίρνουν ουσίες ο κ.Γρηγοριάδης είπε:
Δε θα ρίσκαρα τη ζωή μου με ουσίες. Οι αθλητές πρέπει να ενημερώνονται σωστά και να συμβουλεύονται από τους προπονητές. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα με τη διατροφή μας γιατί ακούγονται πολλά.
Αρχική
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Τρεις προσωπικότητες «ανακρίνονται» για τα κοινωνικά πρότυπα των νέων από τους σπουδαστές...