Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα επισκεφθεί την Αθήνα, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και τη Λέσβο, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσει για την προσφυγική κρίση και να παρευρεθεί στην αναχώρηση των πρώτων προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα, στο Λουξεμβούργο.

soults1

Το πρωί της Τετάρτης ο Πρόεδρος Σουλτς, θα παρευρεθεί μαζί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπόρν στην αναχώρηση των πρώτων προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στο προσφυγικό ζήτημα και στη μετανάστευση.

Ο Πρόεδρος Σουλτς θα έχει επίσης διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Σουλτς και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβούν μαζί στη Λέσβο, όπου θα επισκεφθούν το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων.