Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας, κ. Βολοδυμυρ Σκουρώφ, είχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.
ΜΠΟΛΑΡΗΣ - ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και τις συνέργειες που συνδέουν την πολιτική στον αγροτοδιατροφικό τομέα με τον τουρισμό – πολιτισμό. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην συνεργασία των δυο χωρών για το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ των δυο χωρών και τις δυνατότητες ενίσχυσης εκατέροθεν εξαγωγών.
Επιπροσθέτως, εξετάστηκε η ενεργοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας Ελλάδας –Ουκρανίας που υπεγράφη το 1997 και προέβλεπε σύσταση Μικτής Ελληνο- Ουκρανικής Επιτροπής Συνεργασίας στο γεωργικό τομέα με σκοπό την ανταλλαγή
επιστημονικής και τεχνικής πληροφόρησης και τεκμηρίωσης,
γενετικού και βιολογικού υλικού
πληροφοριών σχετικά με τις εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα
επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και συμβούλων
και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων, συνεδρίων και συναντήσεων σε αμφότερες τις χώρες, καθώς και τριμερή συνεργασία με άλλες χώρες, την Ε.Ε. και διεθνείς οργανισμούς με σκοπό τη διευκόλυνση της οικονομικής αναμόρφωσης, την ανάπτυξη και υλοποίηση περιφερειακών προγραμμάτων που στοχεύουν στη βελτίωση της παραγωγής και των συστημάτων εμπορίας.
ΜΠΟΛΑΡΗΣ- ΟΥΚΡΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ2
Ο Πρέσβης, εξήρε την ελληνική φιλοξενία και αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών και προσκάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Μπόλαρη, στην συζήτηση επί στρογγυλής τραπέζης στην Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, στις 11-12-2015 με θέμα: «Η Συμφωνία Σύνδεσης Ε.Ε. – Ουκρανίας και οι Ευρωπαϊκές προοπτικές». Ακόμα, προσκάλεσε τον Αναπληρωτή Υπουργό να επισκεφτεί την Ουκρανία και να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του.