Καλύτερος στις λεπτομέρειες ο Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών, απέδρασε με το διπλό από την Έδεσσα επικρατώντας με 52-65 του Πανεδεσσαϊκού. Οι δύο ομάδες έβγαλαν πάθος και δύναμη εντός αγωνιστικού χώρου στοιχεία που στο τέλος έγειραν το παιχνίδι υπέρ της νικήτριας ομάδας.
ΠΑΙΔΙΚΟ 17-01-2016
Οι αθλητές των δύο ομάδων δικαιολόγησαν με την εμφάνιση τους την υψηλή τεχνική τους κατάρτιση προσφέροντας θέαμα μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών κατά τη διάρκεια του σαραντάλεπτου.

Η νικήτρια ομάδα εκμεταλλεύτηκε ένα κενό δίλεπτο των γηπεδούχων στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου όπου ξέφυγε με διαφορά 5-6 πόντων, την οποία δεν κατάφερε να καλύψει στο υπόλοιπο του αγώνα η γηπεδούχος ομάδα. Για τους πράσινους η αδυναμία εξασφάλισης του αμυντικού ριμπάουντ στάθηκε καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς οι παίκτες του Μ. Αλέξανδρου πέτυχαν σημαντικούς πόντους από δεύτερες και τρίτες προσπάθειες. Η διαφορά ξέφυγε στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό από βιαστικά λάθη και κακές επιθετικές επιλογές των παικτών του Πανεδεσσαϊκού στην προσπάθεια να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα.

Με πολλά λάθη η διαιτησία του κ. Μπόιτση και για τις δύο ομάδες χωρίς να είναι αυτά που επηρέασαν το αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε όμως για άλλη μια φορά ότι αγώνες αυτού του αγωνιστικού επιπέδου είναι δύσκολο να διεξαχθούν με την παρουσία ενός και μόνο διαιτητή όσο φιλότιμο και διάθεση να έχει αυτός.

Δεκάλεπτα: 1ο(14-08), 2ο(14-19)28-27 ημίχρονο, 3ο(12-19)40-46, 4ο(12-19)52-65 τελικό.

ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ(Αναστασιάδης):Γιάτσος 6(1), Ζήμνας 9, Μίσιος, Κληντσάρης 2, Γιαννούλτσης 18, Καραϊσαρίδης 4, Καζίας 10, Σταυρακίδης 2, Στογιάννης 1, Κοβάτσης, Νησιάγκας, Τακατζόγλου, Θεοδωρίδης.

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ(Χαριτίδης):Αναστασιάδης, Στόιτσης 24, Γιαλαμάς, Μπάρπας 2, Καλβάκης, Παπασταύρου, Πετρίδης 8, Καρουλίδης 11, Μυλωνάς 3, Καραγεώργος 2, Γραικός 6, Χατζηλαμπρινός 20(1).