Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας έως 4 Μαρτίου, με παράλληλη συγκέντρωση φαρμάκων για παιδιά και ενήλικες για το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου

DSC_5531

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η πρώτη για φέτος Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. Διπλό ρεκόρ καταγράφηκε την πρώτη μέρα αιμοδοσίας στις Συκιές, καθώς όχι μόνο σημειώθηκε θεαματική αύξηση στον αριθμό αυτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, αλλά ήταν αξιοσημείωτη και η προσέλευση νέων αιμοδοτών.
DSC_5542
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία μόνο μέρα, χτες Κυριακή, συγκεντρώθηκαν 42 μονάδες αίματος περισσότερες από ό,τι την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι. Έτσι, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015, την πρώτη ημέρα αιμοδοσίας στο δημαρχείο στις Συκιές είχαν συγκεντρωθεί 123 μονάδες αίματος, φέτος ο αριθμός αυτός έφτασε στις 165 μονάδες. Επίσης, την ίδια μέρα, είναι ελπιδοφόρο ότι 30 νέοι αιμοδότες, σε σύνολο 165, προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα για πρώτη φορά.
DSC_5547
Αυξημένο ήταν και το ενδιαφέρον κατά την αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ημέρα κατά την οποία συγκεντρώθηκαν 96 μονάδες αίματος φέτος, αριθμός αυξημένος σε σύγκριση με πέρυσι όταν είχαν συγκεντρωθεί 81 μονάδες.
DSC_5551
Η Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που εδώ και χρόνια είναι ανελλιπώς σταθερός σε αυτό το «ραντεβού» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αριθμεί ήδη περίπου 7.500 μονάδες αίματος. Η επιμονή των ανθρώπων των Κοινωνικών Υπηρεσιών, που στοχευμένα και επαναλαμβανόμενα ενημερώνουν πολίτες, φορείς και κοινωνικές ομάδες για τα οφέλη της προσφοράς αίματος, έφερε αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα αυτό μεταφράζεται σε 4.766 αιμοδότες.
DSC_5578
Συνολικά 4.766 αιμοδότες
Η μεγάλη αυτή εθελοντική προσπάθεια περιλαμβάνει και τη δωρεά αιμοπεταλίων (για βοήθεια σε παιδιά που πάσχουν από κακοήθεις ασθένειες και σε ενήλικες), τη δωρεά οργάνων σώματος και τη δήλωση για δωρεά βλαστοκυττάρων για τις εγκύους. Παράλληλα, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και για ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του Κοινωνικού Φαρμακείου δήμου Νεάπολης-Συκεών.
DSC_5617
Το «ραντεβού» ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δίνει τρεις φορές κάθε χρόνο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, συνεχίζεται έως τις 4 Μαρτίου. Σήμερα, Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, αύριο Τρίτη 1 Μαρτίου και την Τετάρτη 2 Μαρτίου, η αιμοδοσία γίνεται στο δημαρχείο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
-Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, η αιμοδοσία γίνεται στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και στο Γ’ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου από τις 4 μετά το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ.
-Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η αιμοδοσία θα επαναληφθεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης.
DSC_5632
Αρωγοί
Η εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου διοργανώνεται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».
Αρωγοί και συνοδοιπόροι στις εκστρατείες εθελοντικής αιμοδοσίας και ανθρωπιάς είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως, οι Ιεροί Ναοί του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία, το Κέντρο Εργάνη και ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ.
DSC_5637
Την προσπάθεια στηρίζουν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ (μπάσκετ) που επιβραβεύουν συμβολικά τους εθελοντές αιμοδότες προσφέροντας από 30 προσκλήσεις η κάθε μία για έναν αγώνα. Αρωγοί, επίσης, στέκονται και επαγγελματίες και επιχειρήσεις του δήμου μας κάνοντας τις δικές τους συμβολικές προσφορές στους εθελοντές αιμοδότες: «Μαγνητική ΑΕ Απόστολος Καμινιώτης» (μία ηλεκτρική σκούπα AVANT), Alexandros Iliadis S.A.(ένα μεταλλικό τραπέζι με δύο καρέκλες), Hotel Epavlis (μία διανυκτέρευση σε μεζονέτα με πρωινό), Hellas Service (από ένα εξάμηνο συμβόλαιο κατηγορία πλήρες Β σε δύο αιμοδότες), Ψαροταβέρνα «Καρνάγιο» (από 4 βολιώτικα για δύο άτομα σε δύο αιμοδότες), εστιατόριο «Στα καλά καθούμενα» (από ένα γεύμα έως 50 ευρώ), ταβέρνα «Το Παραδοσιακό στη Νεάπολη» (από ένα γεύμα δύο ατόμων έως 25 ευρώ), παραδοσιακή ταβέρνα-εστιατόριο «Σωτήρης» (από ένα τραπέζι δύο ατόμων), καφέ ουζερί «Το Κολλέγιο» (ένα γεύμα δύο ατόμων 20 ευρώ), μεζεδοπωλείο μπαρ «Tandur» (ένα γεύμα δύο ατόμων έως 30 ευρώ), «Τα Σουβλάκια του Μπέκα» (ένα mix grill δύο ατόμων).
DSC_5645
Προσέλευση με ΑΜΚΑ
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής: 2313.313116, 2313.313160,
-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών: 2313.313151, 2313.313117