Όσα παρακολουθήσαμε στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και η Gastronomy Essentials
Η «ειδική διατροφή» και συγκεκριμένα η διατροφή για ειδικές κατηγορίες, όπως κοιλιοκάκη, διαβήτης, καρδιοπάθειες, χορτοφαγία, ωμοφαγία, αλλεργίες, δυσανεξίες (λακτόζη, γλουτένη) ήταν στο επίκεντρο του 4ήμερου σεμιναρίου με θέμα “Healthy Cuisine”, που διοργανώθηκε από τον Τομέα Επισιτισμού & Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Gastronomy Essentials, υπό την αιγίδα του ΣΕΤΕ, στην Αθήνα, στον ατμοσφαιρικό χώρο ‘Οδός Κασσάνδρας’, στο Βοτανικό.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τόσο εμπεριστατωμένο περιεχόμενο επάνω στις ‘ειδικές διατροφές’ των πελατών σε όλη την αγορά της εστίασης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον συνέδρων από Ελλάδα, Τουρκία και Μάλτα.
Οι συμμετέχοντες σπουδαστές, Chef, μάγειρες, ζαχαροπλάστες και ιδιοκτήτες στο χώρο της επαγγελματικής εστίασης στην Ελλάδα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από κορυφαίους επιστήμονες, όπως τον Κλινικό Διαιτολόγο-Βιολόγο Χαρίλαο Δημοσθενόπουλο και τον Executive Chef του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, Νικόλαο Κουρούπη–Αγάλλου σχετικά με τις ειδικές ανάγκες διατροφής, καθώς σημειώνεται ραγδαία αύξηση των πελατών ξενοδοχείων και εστιατορίων που ακολουθούν μια συγκεκριμένη δίαιτα ή διατροφή – είτε για λόγους υγείας είτε για ιδεολογικούς λόγους όπως η χορτοφαγική διατροφή.
Κορυφαίοι ΣΕΦ πλαισίωσαν το σεμινάριο όπως ο διεθνούς φήμης Έλληνας Pastry Chef Δημήτρης Χρονόπουλος, που εντυπωσίασε με νόστιμα και υγιεινά γλυκά, η Chef Δανάη Τσεκούρα, με εξειδίκευση στη ‘Raw Food Cuisine’ (ρόου φουντ κουιζίν), η οποία έχει επιμεληθεί τα ειδικά μενού μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής όπως της Beyonce, του George Michael και του Carlos Santana ενώ έχει αναπτύξει το θέμα της ωμοφαγικής και χορτοφαγικής δίαιτας.
Τέλος, ο Chef Mark Guillain-Williams από την ALAIN DUCASSE EDUCATION, με τεχνικές υψηλής γαστρονομίας, που χρησιμοποιούνται στα βραβευμένα και διάσημα εστιατόρια του μεγάλου Γάλλου Chef Alain Ducasse, παρουσίασε συνταγές με βάση τη φιλοσοφία «ΑΠΛΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ & ΝΟΣΤΙΜΑ».
Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Μάρτιο, στη Θεσσαλονίκη, με ένα hands-on σεμινάριο με θέμα «ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΟΥΣΙ», με τον κορυφαίο Chef της Ιαπωνικής κουζίνας, Πολυχρόνη Δαμαλά, και το πρόγραμμα ‘Naturalité’ με την ALAIN DUCASSE EDUCATION.
ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Τσιμισκή 14, 2310 260200