Με μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα συνδέεται η κατανάλωση των φιστικιών σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of The American College of Nutrition.
nuts21
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες οι οποίοι ακολουθούσαν ολιγοθερμιδική δίαιτα όπου το 20% της ημερήσιας θερμιδικής τους πρόσληψης προερχόταν από φυστίκια μετρήθηκαν μετά από τρεις μήνες και οι εξετάσεις τους έδειξαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης. Η θετική αυτή επίδραση αποδίδεται στη L-αργινίνη, ένα αμινοξύ που κάνει πιο εύκαμπτες τις φλέβες και τις αρτηρίες.

Επιπλέον, το συστατικό αυτό συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Τέλος, η βιταμίνη Ε που περιέχεται σε αφθονία στα φυστίκια βοηθά τις αρτηρίες να μην φράσσουν από αθηρωματική πλάκα.