Μια ακόμη επιτυχημένη παρουσίαση βιβλίου από το βιβλιοπωλείο Κράλλη που ανεβάζει το επίπεδο πολιτισμού της πόλης μας με καλεσμένους διάσημους καλλιτέχνες και τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να τους γνωρίζουν από κοντά. Αυτήν τη φορά καλεσμένη η διάσημη σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου όπου ήλθε στην Έδεσσα, επισκέφτηκε εστιατόρια, καφετέριες καθώς επίσης απόλαυσε τις φυσικές ομορφιές της πόλης μας με τον επιστήθιο φίλο Ηλία του βιβλιοπωλείου Κράλλη. Η Μαρία Εκμετσίογλου συνομίλησε με τους πελάτες του βιβλιοπωλείου, αντάλλαξε μυστικά της μαγειρικής και ήταν πολύ φιλική με όλους τους παρευρισκόμενους. Το ΙΕΚ Έδεσσας με τον κομψό διευθυντή Γιόρτσο Γεώργιο πάντα κοντά στα γεγονότα και δη στα της μαγειρικής ανταπεξήλθε στο κάλεσμα με ευχαρίστηση και μας παρέθεσαν πολύ νόστιμες ανατολίτικες γεύσεις από τους σπουδαστές με συνταγές της Μαρίας Εκμεκτσίογλου υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Εδεσσαίου καθηγητή Θοδωρή Κουραντζόγλου. Η Μαρία αποκάλυψε ότι θα προσθέσει στο επόμενο βιβλίο της το μπαχαρικό βαλεριάννα και θα τη μνημονεύει ως συνταγή της Έδεσσας καταχειροκροτούμενη. Κατόπιν υπέγραψε όλα τα βιβλία και βγήκε φωτογραφίες με όλους τους παρευρισκόμενους συζητώντας και δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές. Ακολουθεί βίντεο από την ημέρα της παρουσίασης στο βιβλιοπωλείο Κράλλη.
Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.
Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.
Βιβλία Συγγραφέα
Με άρωμα κανέλας
Κατηγορία: Μαγειρική
Σας παραδίδω 63 συνταγές που ελπίζω να αγαπήσετε, όπως τις αγαπώ και τις μαγειρεύω κι εγώ για την οικογένεια και τους φίλους μου. Οι συνταγές αυτές έχουν μνήμες και αρώματα από το παρελθόν. Από τα τραπεζώματα της μαμάς…
Γεύσεις και αρώματα από τις δυο μεριές του Αιγαίου
Κατηγορία: Μαγειρική
Ο άνθρωπος μοιάζει με τα χώματα που γεννήθηκε, παίρνει από τα νερά που ήπιε και από τον αέρα που ανάπνευσε… είχε πει κάποτε μια ποιήτρια. Κι εμείς, που ζούμε στις δυο μεριές του Αιγαίου, ακριβώς έτσι μοιάζουμε.
Παρακάτω φωτογραφίες από την πανέμορφη παρουσίαση-εκδήλωση του βιβλιοπωλείου Κράλλη