Η επαναφορά των ίδιων θεμάτων και την φετινή χρονιά από αυτούς που αμετανόητοι αισθάνονται ότι «έχασαν» πέρυσι δεν είναι σοφή πράξη. Και η νέα προσπάθεια τους να μην επανακάμψει ποτέ η λίμνη θα πέσει στο κενό.
SATELLITE
Αισθάνομαι υπερήφανος για την κυβέρνηση μας και προσωπικά δικαιωμένος αφού καταφέραμε να αποκρούσουμε τις αυθαιρεσίες αντιπεριφερειαρχών και δημάρχου Αμυνταίου που επιδίωξαν ( σθεναρά ,είναι αλήθεια) την προστασία εκείνων που είχαν προσωρινή παραχώρηση έως ότου η λίμνη επανακτήσει τα εδάφη της. Αυτών που, τώρα που η λίμνη «αγωνίζεται» να λειτουργήσει σαν φυσικό οικοσύστημα ( που ακόμη δεν τα έχει καταφέρει) με την άνοδο της στάθμης της, επιμένουν να συνεχίζουν να καλλιεργούν τα εδάφη της λίμνης με πλάτη κάποιους πολιτικούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδιαφορώντας για την επιβίωση της λίμνης και την βιώσιμη ανάπτυξη Πέλλας και Φλώρινας.
Όσο όμως και να προσπαθούν να επαναφέρουν κάποιοι το θέμα που αντιμετωπίστηκε πέρυσι δεν θα τα καταφέρουν. Η κυβέρνηση πάλι θα προστατεύσει την λίμνη όσες «συσκέψεις» και να επιχειρήσουν για το λυμένο θέμα και όσες επιτροπές και να ζητούν ( ματαίως) να κάνει το Υπουργείο με την συμμετοχή τους. Και σε όσες ΑΝΚΟ να αναθέτουν μελέτη με στόχο την υποβάθμιση και όχι την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να σπαταλούν τα χρήματα των φορολογούμενων και τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για να κάνουν δήθεν μελέτες που δεν θα τις εγκρίνει η κυβέρνηση που επιμένει σταθερά στην προστασία της λίμνης και στην βιώσιμη ανάπτυξη με προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Η πολιτεία αναθέτει την μελέτη ανώτερης και κατώτερης στάθμης, ολοκληρώνει την μελέτη πλημμύρας και θα ενσωματώσει τα συμπεράσματα τους στην αναθεώρηση των μελετών διαχείρισης υδατικών λεκανών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.