Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα μετά απο κάλεσμα της Γραμματείας Πέλλας του ΠΑΜΕ ενάντια στον “Νόμο-Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, που προχωράει στην ψήφιση μετά το Πάσχα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΕΔΕΣΣΑ
Η συγκέντρωση έγινε στους “Μικρούς Καταρράκτες” στον πεζόδρομο της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Έδεσσας. Διατρανώθηκε για μια ακόμη φορά η αντίδραση των λαϊκών στρωμάτων στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό με συνθήματα και με κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με την μαζική συμμετοχή τους στην 48ωρη απεργία, μόλις αυτό έλθει για ψήφιση στη Βουλή. Στην πορεία μοιράζονταν στους διερχόμενους και στα μαγαζιά ανακοινώσεις ενάντια στο προτεινόμενο απο τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “Νόμο-λαιμητόμο” για το Ασφαλιστικό.
ΕΔΕΣΣΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΜΕ ΠΕΛΛΑΣ για το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Αντήχησε το κέντρο της Έδεσσας απο συνθήματα των διαδηλωτών ενάντια στον “Νόμο-λαιμητόμο” όσων έχουν απομείνει εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως :
«Τα μέτρα της κυβέρνησης μας βγάζουνε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο – λαιμητόμο», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση – Δεν είναι για παζάρια & για διάλυση», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά – Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι – Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», κ.ά. κ.ά.