Η Μαθητιάδα είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που υλοποιείται στην Πρώτη του Δήμου Αμφίπολης Σερρών από το 2002 κι αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που σκοπό έχει τη διάδοση και την προαγωγή των ολυμπιακών κι ανθρώπινων ιδεωδών.
cc8d229f210a7a83f4e2ff5a85616516_XL
Οι εκδηλώσεις της Μαθητιάδας θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2016 έχοντας ως κεντρικό σύνθημα «Αγωνιζόμαστε. Μαζί».
Σύμφωνα με το τελετουργικό, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2016 άναψε η φλόγα της Μαθητιάδας η οποία άρχισε το ταξίδι της και μέσω λαμπαδηδρομίας, αφού περάσει από σαράντα πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, μεταξύ των οποίων η Σκύδρα, θα καταλήξει στην Πρώτη Σερρών, απ΄όπου ξεκίνησε, και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων.
Ο Δήμος Σκύδρας υποδεχόμενος και τιμώντας τη Μαθητιάδα διοργανώνει την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 κι ώρα 11:00΄, σε συνεργασία με σχολεία και συλλόγους λαμπαδηδρομία κι άναμμα του δαυλού στο βωμό που θα στηθεί στην Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο).
Η Μαθητιάδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Δήμου Αμφίπολης.
Προσκαλούνται οι συμπολίτες μας να πλαισιώσουν και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.