«Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα» αναφέρει το κόμμα των Σκοτσέζων εθνικιστών στη Βρετανική Βουλή.
parthenon-Marbles-east-pediment-aftodioikisi1-620x320
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι Έλληνες θα είναι σε θέση να τα προστατεύσουν και να τα διατηρήσουν όπως πρέπει» σημειώνουν.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Το κόμμα μας υποστηρίζει το ελληνικό αίτημα και μάλιστα ο προηγούμενος υπουργός Πολιτισμού στην τοπική κυβέρνηση της Σκοτίας, Μάικλ Ράσελ, είχε εκφραστεί με πάθος για τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι αναμφισβήτητα ικανοί και άξιοι να εκθέτουν και να συντηρούν σωστά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Υποστηρίζουμε επίσης την άποψη ότι ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να ζητάει την επιστροφή τους, που αποτελεί τον πλέον σημαντικό πολιτιστικό θησαυρό».

Η Βρετανική επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα προγραμματίζει μέσα στους τους επόμενους μήνες, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την αρπαγή τους από τον λόρδο Ελγιν, εκδηλώσεις για να προβληθεί το ελληνικό αίτημα στην κοινή γνώμη και στον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.

Πηγή: iefimerida.gr