Ανέλαβε να οργανώσει τις συναντήσεις στην Αθήνα για τις μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες σε Πέλλα και Ημαθία
φωτο συνάντησης
Στην συνάντηση δεν συμμετείχε προσωπικά άλλος βουλευτής από τους βουλευτές της Πέλλας
Σε συνέχεια της συνάντηση του με τους αγροτικούς συλλόγους Πέλλας και Ημαθίας στο γραφείο του στην Αριδαία ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συμμετείχε και στην συνάντηση που διοργάνωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πέλλας Θόδωρος Θεοδωρίδης και Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης με τους αγροτικούς φορείς της Πέλλας για τις μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες της Πέλλας. Ήταν ο μόνος από τους βουλευτές της Πέλλας που μετείχε προσωπικά στην συνάντηση.
Ο βουλευτής ανέλαβε να οργανώσει τις συναντήσεις Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και αγροτικών φορέων Πέλλας και Ημαθίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες για να βρεθεί λύση όσον αφορά τι αποζημιώσεις των ζημιών της φετινής παραγωγής σε όλα σχεδόν τα αγροτικά προϊόντα της Πέλλας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Αντιπεριφέρειας.
Με την ευκαιρία αυτή ο βουλευτής ανέλυσε στους αγρότες τις σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που θα προκύψουν από το 2017 για τους αγρότες από το φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε ( στην ουσία κανένας αγρότης της Πέλλας δεν θα πληρώσει φόρο με βάση το αφορολόγητο, τα εργόσημα οικογένειας και τα εργόσημα των αλλοδαπών εργατών γης χωρίς χαρτιά) καθώς και την μείωση του συνόλου φόρου + ασφαλιστική εισφορά για όλους τους αγρότες της Πέλλας από ότι είναι σήμερα.
Ακόμη στηλίτευσε την ΝΔ, Ποτάμι και Χρυσή Αυγή που καταψήφισαν στη Βουλή την διάταξη για την καθιέρωση εργοσήμου στους αλλοδαπούς εργάτες χωρίς χαρτιά λέγοντας ότι κινούνται ενάντια στα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και αναρωτήθηκε αν θα καταψηφίσουν και το αφορολόγητο.