Μετά το άνοιγμα του κολυμβητηρίου και ενώ είχαμε τακτική επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χρήστο Τσιβόγλου θελήσαμε να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που επρόκειτο να γίνουν σχετικά με το κολυμβητήριο. Από πέρυσι μέχρι φέτος είχαμε φιλοξενήσει τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού με δύο συνεντεύξεις στο edessanews όπου μας είχε αποκαλύψει ότι για την εύρυθμη λειτουργία καθώς και πολύ σημαντικό τη νομιμότητα και όχι τη νομιμοτυπία. Ήδη ο Αντιδήμαρχος είχε το χαρτοφυλάκιο του κολυμβητηρίου και είχε κάνει καλή δουλειά και όσον αφορά το χαμηλό κόστος της λειτουργίας του αλλά και όσον αφορά τον εθελοντισμό που τόσο πολύ τον μνημονεύουμε τους τελευταίους μήνες. Βρήκε μετά από επαφές με την κοινωνία της Έδεσσας εθελοντές που είναι ειδικοί στην εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητήριου (γυμναστές, ναυαγοσώστες, μηχανικούς) καθώς και ανθρώπινο δυναμικό για τη λειτουργία του μηχανοστασίου αλλά και λύση περί του πετρελαίου που τόσο πολύ έγινε λόγος τα τελευταία χρόνια.
Εικόνα 003
Αυτή ήταν η δεύτερη λύση γιατί η πρώτη αποκλείστηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση διότι δεν έγινε δεκτό να παροχηθεί σε ιδιώτη, όπου είχε βρεθεί, για να το αναλάβει.
Με έκπληξη μας αποκαλύφτηκε η παραίτηση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Χρήστου Τσιβόγλου. Το σχέδιο ήταν για το καλό των πολιτών της Έδεσσας γιατί θα είχαμε και τη νομιμότητα αλλά και χαμηλό κόστος εισιτηρίου. Μετά την αποκάλυψη του σχεδίου ότι το κολυμβητήριο θα το αναλάβει η ΔΗΚΕΔΕ μπαίνουμε σε περιπέτειες και έναν σκοτεινό θάλαμο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Η ΔΗΚΕΔΕ κάνει πολύ καλή δουλειά στα πολιτιστικά δρώμενα αλλά όσον αφορά το κολυμβητήριο δεν έχει τις γνώσεις αλλά ούτε και το ανθρώπινο δυναμικό για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Εύλογα μας πηγαίνει ο νους ότι οι εργαζόμενοι του Κέντρου Καταρρακτών δεν μπορούσαν να πληρωθούν από τον προϋπολογισμό, θα μπορούν να πληρώσουν προσωπικό για το κολυμβητήριο;
Όταν ένας άνθρωπος έχει αναλάβει μια υπόθεση και την έχει προχωρήσει τόσο βαθιά θεωρούμε ότι έπρεπε σε συνεννόηση μαζί του καθώς και συνεργασία να δώσει τα φόντα του και τη βοήθειά του έτσι ώστε να φέρουν σε πέρας την όλη υπόθεση. Δεν θέλουμε ένα κολυμβητήριο να λειτουργήσει με τα παλαιά δεδομένα και να καταλήξει σε λουκέτο. Ο Χρήστος Τσιβόγλου τον τελευταίο καιρό είχε κριτική και από εμάς όσον αφορά το Δημοτικό Στάδιο. Σίγουρα όπως μας αποκαλύφτηκε δεν διαχειρίζονταν χρήματα για τις διάφορες δυσλειτουργίες και φθορές. Πολλές φορές για να πάρει 200 ή 500 ευρώ για συντήρηση του Σταδίου ήταν πολύ δύσκολο διότι δεν είχε προβλεφθεί ένα ταμείο για έκτακτα έργα. Η καλή δουλειά που έκανε όσον αφορά το θέμα του κολυμβητηρίου θαρρούμε ότι έπρεπε να γίνει σε συνεργασία και επικουρικότητα μαζί του μιας και το έχει αναλάβει εδώ και δύο χρόνια! Δεν γνωρίζω αν παραιτήθηκε από πικρία ή από αίσθημα αδικίας ο Χρήστος Τσιβόγλου αλλά θα έπρεπε μιας και είναι στο ίδιο στρατόπεδο να υπήρχε μια σύμπνοια και ένας πολιτισμός μεταξύ των! Μετά από αυτά ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος αθλητισμού έδωσε την παραίτηση του καθώς μας αποκάλυψε και τα εξής :

Από τον Φεβρουάριο του 2016 ο κύριος Τσιβόγλου έλεγε στον Δήμαρχο να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις στις δεξαμενές (δηλαδή νέα στόμφια εκκροής-εισροής του νερού, αυλάκια υπερχείλισης του νερού στις δύο πλευρές της μεγάλης δεξαμενής κ.λ.π.) ενώ είχε γίνει και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού με ποσό 2.700 ευρώ για τεχνικές εργασίες. Στην συνάντηση Δημάρχου και επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών (Ι. Σόντρας, Α. Ρυσάφης, Β. Δημητριάδης, Μ. Φουνταλής) ο Χ. Τσιβόγλου τους ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν αυτές οι εργασίες- παρεμβάσεις για να βγει η άδεια λειτουργίας των δεξαμενών με τη θετική γνωμοδότηση της υγεινομικής υπηρεσίας προς την επιτροπή αδειοδοτήσεων της Περιφέρειας.
Ο Δήμαρχος επέμεινε να ανοίξουμε το κολυμβητήριο με αντίτιμο 2 ευρώ ενώ εγώ του είπα να το διαμορφώσουμε στον κόσμο του Δήμου μας δωρεάν για έναν με δύο μήνες.
Το Σχέδιό μου ήταν…
Βρήκα γυμναστές με ειδικότητα κολύμβησης με δημιουργία Κοινοπραξίας. Προσλήψεις γυμναστών και πληρωμές ναυαγοσωστών από αυτούς τους γυμναστές. Εκμίσθωση 4 λωρίδων και μικρής δεξαμενής 2000 ευρώ μηνιαίως έσοδα προς τον Δήμο.
Ο υπάλληλος στο μηχανοστάσιο θα ήταν είτε θερμουδραυλικός του Δήμου είτε εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου. Ακόμη και το πετρέλαιο θα το πλήρωναν η ομάδα των γυμναστών μετά και τη συμφωνία που είχα κάνει ως Αντιδήμαρχος.
Λειτουργία κολυμβητηρίου
Από Μάρτο έως Νοέμβριο έσοδα Δήμου 2.000 ευρώ / μήνα επί 9 μήνες = 18.000 ευρώ ενώ το πετρέλαιο όλο θα το πλήρωναν οι γυμναστές.
Έξοδα του Δήμου θα ήταν το Ηλεκτρικό ρεύμα και εάν γινόταν ανάθεση έργου σε εξωτερικό συνεργάτη.
Ακόμη ο Δήμος θα μπορούσε να εκδίδει εισιτήρια για το κοινό διότι ο Δήμος μπορεί να εκδίδει εισιτήρια (Βλέπε Δήμος Νάουσας, Δήμος Λουτρακίου Κορίνθου) για τις δύο λωρίδες για το κοινό 3 ευρώ για μία ώρα.
Το Κοινό θα είχε την επιμέλεια και τη φροντίδα από τους γυμναστές και ναυαγοσώστες.
Εάν ο Δήμος συνεργαζόταν με εξωτερικό συνεργάτη για το μηχανοστάσιο/αντλιοστάσιο θα τον πλήρωνε το πολύ 7.000 ευρώ για εννέα μήνες.
Κάντε λοιπόν τον τελικό απολογισμό Εσείς.

Τέλος έπειτα από αυτά ο Χρήστος Τσιβόγλου μας αποκάλυψε και την ανεξαρτητοποίησή του.
Εμείς ως edessanews.gr θα δούμε όλες τις πλευρές καθώς θα προσπαθήσουμε στις επόμενες μέρες να πάρουμε δηλώσεις επίσης από όλες τις πλευρές για να μην αδικούμε κανέναν.