Επέβαιναν σε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός άλλου οχήματος στο οποίο επέβαιναν 25 αλλοδαποί
egklimatikotita
Συνελήφθησαν χθες (20-06-2016) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Ευζώνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 25, 21 και 20 ετών, για μεταφορά αλλοδαπών με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από την χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. τύπου « VAN » να κινείται με κατεύθυνση προς τον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα διαπιστώθηκε να έχουν επιβιβαστεί συνολικά 25 αλλοδαποί, ενώ ο οδηγός του οχήματος διέφυγε πριν τη σύλληψη του.

Επίσης εντοπίστηκε ακόμη ένα προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν οι τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας και λειτουργούσε ως προπομπός, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι παραπάνω υπήκοοι Βουλγαρίας μετέφεραν προς τη μεθοριακή γραμμή Ελλάδας – π.Γ.Δ.Μ. 21 υπηκόους Αφγανιστάν – 10 από τους οποίους ανήλικοι – 3 υπηκόους Πακιστάν και έναν υπήκοο Συρίας, με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Τα παραπάνω δύο οχήματα κατασχέθηκαν, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.