Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» της Νάουσας και το Μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας το πρωί της Πέμπτης 28/7.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ απο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ των ΜΠΛΟΚΩΝ
Στο ψήφισμα που παρέδωσαν αναφέρονται τα εξής:Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιούλη στις 11 π.μ.
Οι αγρότες απο Ημαθία & Πέλλα προχώρησαν την Πέμπτη στις 11 π.μ. σε συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ Βέροιας. Προχώρησαν μάλιστα στην κινητοποίηση μέσα στη “φούρια” της συγκομιδής των φρούτων θέλοντας να δώσουν συνέχεια στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις & τα αγωνιστικά μπλόκα του περασμένου χειμώνα, μιας και τα προβλήματά τους αντί να επιλύονται συνέχεια διογκώνονται με τα μέτρα της κυβέρνησης.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση έγινε από τους Συλλόγους Αγροτών Βέροιας & “Μαρίνο Αντύπα” Νάουσας απο την Ημαθία και το Μπλόκο Γυψοχωρίου απο την Πέλλα. Πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση αυτή στα πλαίσια του 10ήμερου δράσεων, που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή των 69 Μπλόκων στην πρόσφατη συνεδρίασή της στη Βέροια.

Παρέδωσαν ψήφισμα στα Γραφεία του ΕΛΓΑ, τονίζοντας :

“Διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ των ζημιών που προκλήθηκαν στην αναμενόμενη παραγωγή των φρούτων της περιοχής μας ( Ροδάκινα, Βερίκοκα, Κεράσια, Δαμάσκηνα ) από παγετό, χαλάζι και βροχοπτώσεις με συνέπεια την σημα-ντική καθυστέρηση και των αποζημιώσεων στους αγρότες. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες για τη μη έγκαιρη επίλυση του προβλήματος με τα έξοδα μετακίνησης των γεωπόνων – εκτιμητών του ΕΛΓΑ, παρά την είσπραξη τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών ανά στρέμμα και εκτιμητικών ανά δένδρο από τους δενδροκαλλιεργητές.
Διαμαρτυρόμαστε παράλληλα για τα νέα εξοντωτικά μέτρα στη φορολο-γία, στο Ασφαλιστικό, για τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα μας, τις τεράστιες ζημιές της συνεχιζόμενης πολιτικής με το ρώσικο εμπάργκο, το σύνολο της αντιαγροτικής πολιτικής, που με τα μέτρα της έχουν στόχο να μας πετάξουν έξω από την παραγωγή και να παραδώσουμε τα χωράφια μας στους νέους τσιφλικάδες.
Η αντίσταση και των φρουτοπαραγωγών της περιοχής μας, όπως και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας μας, στις αντιαγροτικές πολιτικές που μας έχουν καταδικάσει στο ξεκλήρισμα, είναι μονόδρομος”.

Σύλλογος Αγροτών Βέροιας
Αγρ.Σύλλογος “Μ.Αντύπας” Νάουσας
Μπλόκο Γυψοχωρίου – Πέλλας