Επιθεώρηση των εργασιών, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή της γέφυρας Βραχιάς – Ανατολικού και των προσβάσεών της, η οποία εξυπηρετεί μεγάλο μέρος του κάμπου της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
160719-Gefira1
Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δέλτα Ευθύμιο Φωτόπουλο, την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Γερακίνα Μπισμπινά, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας και τους επικεφαλής του εργοταξίου, επέβλεψε τις εργασίες και ενημερώθηκε για την πρόοδό τους.
160719-Gefira2
Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου υπήρξαν λόγω ανεύρεσης βλήματος από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για την ασφαλή απομάκρυνση του οποίου από το Στρατό απαιτήθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες, αλλά και οι κάτοικοι της Βραχιάς και του Ανατολικού να ταλαιπωρούνται, αναγκασμένοι να διανύουν περίπου 20 χιλιόμετρα παραπάνω ανά κατεύθυνση, επειδή δεν υπήρχε η απευθείας σύνδεση, που προσφέρει η συγκεκριμένη γέφυρα του Αξιού.
160719-Gefira3
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «το συγκεκριμένο έργο ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους αγρότες, που έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και έμειναν χωρίς πρόσβαση από τότε που η γέφυρα κρίθηκε επικίνδυνη και καθαιρέθηκε. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διαθέσει συνολικά κονδύλια άνω των 1,5 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η σύνδεση, παρά το γεγονός ότι ως οδικό δίκτυο δεν ανήκει στην ευθύνη της.
160719-Gefira4
Συγκεκριμένα, το κόστος της γέφυρας ανέρχεται στα 1,3 εκ. ευρώ και για τις προσβάσεις διαθέτουμε επιπλέον 250.000 ευρώ. Πλέον το κύριο έργο της γέφυρας έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί και το κύριο έργο των προσβάσεων. Απομένουν οι ασφαλτοστρώσεις, ο ηλεκτροφωτισμός και το στηθαίο ασφαλείας, έργα τα οποία θα ολοκληρώσουμε το συντομότερο δυνατό εντός του έτους και σύμφωνα με το συμβατικό χρονοδιάγραμμα, δίνοντας έτσι οριστική λύση στην ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων και αγροτών, αλλά και ενισχύοντας την πρωτογενή μας παραγωγή».